Midwinterwandeling Delden

Midwinterwandeling Delden

Ontdek landgoed Twickel, één van de mooiste landgoederen van Nederland tijdens de traditionele Midwinterwandeling Delden. De route vertrekt vanaf VVV Hof van Twente in het centrum van Delden.

De route gaat over één van de mooiste landgoederen van Nederland. Een landgoed in kersttijd, met alle bezienswaardigheden nog in kerstsfeer. Tijdens de wandeling hoort u het zo welbekende geluid van de midwinterhoorn.

De route leidt u langs de verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Houtzaagmolen, Schaapskooi, Noordmolen, Museumboerderij de Wendezoele en Wagenmakerij Van den Barg. Hier kunt u natuurlijk een kijkje nemen of tegen een kleine vergoeding genieten van een winters lekkernij als een oliebol, gluhwein, kniepertjes, pannenkoeken of erwtensoep.

Zowel de korte route van 4 km als ook de 9 en 13 km gaan grotendeels over verharde wegen. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur. Prijs deelname € 1,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Terug in het centrum van Delden kunt u nog een bezoek brengen aan het Zoutmuseum, geopend van 14.00-17.00 uur.

Parkeren

Geadviseerd wordt om te parkeren bij Hotel Brasserie de Zwaan aan de Langestraat, op het Ressinghplein, bij de Kolk, bij het station of de sporthal.