Maker Festival Twente 2022

De 9e editie van het Maker Festival Twente belooft dit jaar weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden. Met een Maakdag Festival in elke Twentse gemeente en het meerdaagse Maker Festival in Enschede kan elke inwoner van Twente dichtbij huis of juist in een nieuwe omgeving experimenteren met de nieuwste digitale en creatieve maaktechnologieën.

1 t/m 8 mei | meerdaags Maker Festival in Roombeek

Op en rond het festivalterrein voor Tetem in Enschede kun je elke dag van 13:30 - 17:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

Creëer je eigen Maak Experience!

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab.

Laat je verrassen in het TheaterLab: bezoek de theatervoorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie op zijn kop gepoept heeft (2+)’, doe zélf mee aan de muziekvoorstelling Kwaak (4+) of ga naar het hoorspel Wakkerland (7+) van Jeugdtheater Sonnevanck. Bezoek een van de MadScience shows waarin professor Mad het hele gezin meeneemt in de wereld van wetenschap en techniek. Ga op de Grote Familie ontdekkingsreis in het MuseumLab of bouw zélf mee aan de tentoonstelling Gen C: Children of 2050 in het KunstLab. Ervaar en beleef hoe kunst en digitale techniek in samenspel tot spannende creaties en compleet nieuwe werelden leiden!

Maakdag Festivals in Enschede

Het Maker Festival gaat van 1 t/m 31 mei on tour door Twente en strijkt neer in elke Twentse gemeente. Tijdens de Maakdag Festivals op 14, 21 en 28 mei bij Bibliotheek Enschede kun je natuurlijk op ontdekking in het MaakLab, RobotLab, FilmLab en MediaLab. Maar er is meer! Op 21 mei is Waag technology & society uit Amsterdam te gast in het KennisLab, waar ze samen met jou op verkenning gaan in de Expeditie van de toekomst. Of kom op 28 mei naar het LEGO BouwLab en laat je alles uitleggen over óf ga bouwen met dit unieke steentje!

Zet het vast voor het hele gezin in je agenda en creëer je eigen Maak Experience tijdens het Maker Festival Twente!

Bekijk het complete festivalprogramma in Enschede én alle data en locaties van de Maakdag Festivals in de regio op www.makerfestivaltwente.nl.

· Maker Festival Twente | 1 t/m 8 mei van 13:30 -17:00 uur op het festivalterrein van Tetem aan de Stroinksbleekweg 16 in Enschede. De toegang is gratis!*/**

Maakdag Festival | De toegang is gratis!**

 • zaterdag 14 mei van 11:00 -16:00 uur Bibliotheek Enschede (zuid)
 • zaterdag 21 mei van 10:00 -16:00 uur Bibliotheek Enschede (Centrum)
 • zaterdag 28 mei van 10:00 -16:00 uur Bibliotheek Enschede (Centrum)

*Voor het TheaterLab reserveer je van tevoren een ticket van €3 p.p.

**Voor verbruiksmaterialen en Make-It techniekpakketjes in het MaakLab wordt een bijdrage van €3 p.p. gevraagd.

Wanneer

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -

Prijzen

 • gratis Entreeprijs

Voor het TheaterLab reserveer je van tevoren een ticket van €3 p.p.

Voor verbruiksmaterialen en Make-It techniekpakketjes in het MaakLab wordt een bijdrage van €3 p.p. gevraagd.

Locatie

Maker Festival Twente

Adres
Stroinksbleekweg 16, Enschede
Website
tetem.nl/makerfestivaltwente/

Tip je vrienden

facebook twitter