Het Liedjesmakers Festival

Het festival geeft dit jaar ook ruimte aan de kunst van de performance en biedt een podium aan meer dan alleen liedjesschrijvende artiesten.

Podium Paco Plumtrek presenteert de twaalfde editie van het Liedjesmakersfestival in theater Hof 88 op zaterdag 1 oktober tussen 15.00 en 24.00. In het speelschema is de Kapel gereserveerd voor de performancekunstenaars De Herontdekkingsreizigers van het Eigen Hart en de Gezamenlijke Ziel bij Kaarslicht. Het festivalprogramma bestaat uit een combinatie van bekende namen en wat aan de rafelranden van de Nederlandse muziekscene ontstaat. De mooiste liedjesmakers, bands, akoestisch en elektrisch, innemende duo’s en prachtige solisten. Een zeer divers programma met een bonte stoet aan muzikanten zoals je ze zelden bij elkaar ziet op één dag. Het festival speelt zich af in alle zalen van Hof 88. De theaterzaal, de Kapel, de tuinzaal, de foyer en, bij goed weer buiten; op het vloerkleed van Paco Plumtrek.

In een doorlopend programma staat onder andere de old school country van Outbound Scallywag Carnival, de nieuwe garagerocksensatie Teaniemen en de psychedelische rock van de onder een schuilnaam opererende Knights. Als uitsmijter in de Kapel speelt het feestelijke en zeer dansbare Balkanova Orchestra. Voor de folkliefhebbers zijn er de in Almelo wereldberoemde folkmuzikant Phil Carr, de Cajun en Zydecoformatie Des Fais Do Do, en spelen Natasja Valletta en Bart Guichelaar hun Nederlandstalige Flamenco liederen. New Face in Hell, lekkere rauwe punkrock uit Almelo, is wat luidruchtiger van de partij.

Het festival heeft zoals altijd ook veel Almeloos talent op het programma met onder andere de zeer gedreven en ambitieuze rapper/songwriter Simpel, de Try-outs met Marly van Gaal, en de winnaars van de best Singer Almelo, Merle Sjoers, Meike Boonstra en Meike Tibbe. Ook de jonge Nijverdalse Johnny Cash soundalike Damian Alferink is er bij. De Almelose kunstenaar Rob Koenders is verantwoordelijk voor het kinderprogramma.

Aanvang 15.00 (deur open om 14.30) Locatie theater Hof 88 Entree € 15.00 (€ 12.50 in de voorverkoop) Tot 16 jaar is de toegang gratis.

Kijk voor informatie over het speelschema op www.pacoplumtrek.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 16,50 Entreeprijs

Locatie

Theater Hof 88

Adres
Elisabethhof 4, 7607ZD Almelo
Telefoon
0546850264
E-mail
Website
www.hof88.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter