Indisch Zwijgen

Docu + Q&A

In de documentaire Indisch Zwijgen volgen we drie Indische jongeren van de derde generatie die in hun eigen familiegeschiedenis duiken in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. We volgen het creatieve proces van spoken-word artiest Amara van der Elst, DJ en beeldend kunstenaar Mei Oele en filmmaker Juliette Dominicus. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? De documentaire vormt een startpunt voor een gesprek over een verleden van Nederland dat tot op heden vaak onderbelicht bleef.

Sven Peetoom, filmmaker en regisseur van Indisch Zwijgen, is na afloop aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Workshop ‘Woorden geven aan het zwijgen’ (optioneel)

Voor diegenen die na de film willen blijven en met andere bezoekers van gedachten willen wisselen is er aansluitend een workshop.In de workshop zetten we een interactief nagesprek op tussen de tweede en derde generatie. Hoe kun je ondanks het zwijgen op zoek gaan naar je Indische roots, en uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? 
Wil je deelnemen aan de workshop, dan stellen we het op prijs als u dit vooraf bevestigd op leon@indischgoud.nl. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 1e rang

Locatie

Theater Hof 88

Adres
Elisabethhof 4, 7607ZD Almelo
Telefoon
0546850264
E-mail
Website
www.hof88.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter