Geannuleerd! Boer en Land: Akkers bewerken met paard

Nieuwsgierig naar het boerenleven van vroeger? Vandaag staat de boer en zijn land centraal met als thema akkers bewerken met paard.

Het evenement is afgelast omdat de grond te droog is om te ploegen.

Als je de landbouw en veeteelt van nu vergelijkt met het boerenleven van toen, zie je grote verschillen.

Op zaterdag 6 augustus zal vanaf 13.30 uur bij Museumboerderij Wendezoele het stoppelland worden geploegd op traditionele wijze met trekpaarden. Dit gebeurt in samenwerking met de Lonnekermolen. Een zeldzaam indrukwekkend schouwspel wat mooie plaatjes zal opleveren!

Omdat we de natuur niet kunnen dwingen is dit onder voorbehoud. Wij adviseren u dan ook om voor deze activiteit onze webpagina www.wendezoele.nl in de gaten te houden. Op deze pagina kunt u ook terecht voor ons jaarprogramma.

Verder kan er volop genoten worden van de tuinen, vijver en het erf. Bijna alles staat in bloei. Ook bij minder geschikt weer zijn er wel andere interessante activiteiten.

De Wendezoele neemt bezoekers mee naar het boerenleven in dit deel van Twente in de periode tussen 1900 en 1960. Deze historische Twickelboerderij uit 1895 heeft een prachtig erf met authentieke gebouwen waar wisselende exposities plaatsvinden. De bezoeker kan kennismaken met het vroegere leven op de boerderij, op school en in de winkel.

Wie nog even wil genieten van het mooie landschap, kan in alle rust een kopje koffie met echte Twentse krentenwegge gebruiken.

Of bekijk de website www.wendezoele.nl/Programma/Programma-2015#ih

Wanneer

Prijzen

  • € 4,00 Entreeprijs

Kinderen tot 4 jaar gratis en kinderen van 4 t/m 12 jaar € 1.-.

Locatie

Museumboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter