navigatie overslaan

expositie

Expositie Kees Stoop in Grote Kerk

  • 4 augustus - 25 sep 2022
  • Almelo

Expositie van het werk van Kees Stoop die in 1964 naar Twente kwam en nooit meer wegging. Er zijn zowel tekeningen als schilderijen te zien.

Van 4 augustus tot en met 25 september is er in de Grote Kerk aan het Kerkplein in Almelo een expositie te zien van tekenaar en schilder Kees Stoop (Werkendam 1929 - Holten 2019).
Kees Stoop wordt gerekend tot een van de beste tekenaars van zijn tijd, maar bijzonder aan deze expositie is dat er ook een flink aantal van zijn schilderijen te zien is.
Kees Stoop begon zijn kunstenaarsleven bij Tekengenootschap Pictura in Dordrecht. Daar verwierf hij een beurs voor zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 1964 kwam hij naar Twente. Hij ging er nooit meer weg. Hij hield van het land en de mensen en hij legde vast wat hem tot op hoge leeftijd bleef fascineren: de natuur, - in al haar verschijningsvormen en kwetsbare vergankelijkheid.
Wilt u meer weten van Kees Stoop en meer schitterende tekeningen en schilderijen nog eens rustig thuis bekijken? Dat kan. In 2021 verscheen het boek ‘Kees Stoop, Leven en Werk’, in iedere boekhandel verkrijgbaar, dus ook bij uw eigen boekhandel hier in Almelo.

Zondagsopening: elke laatste zondag van de maand van 13.00u tot 16.00u

Bezichtiging kan eventueel ook op afspraak: 06-23120132 (Riet Abcouwer)

Wanneer

4 aug - 25 sep 2022
  • elke donderdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen