navigatie overslaan

Acht concerten om een seizoen lang te genieten

Serie Phion - Groot Klassiek

  • 7 okt 2022 - 12 mei 2023

Liefhebbers opgelet! Een seizoen vol symfonische pareltjes in Muziekcentrum Enschede: van Mozart tot Stravinsky en van filmmuziek tot muziek uit de Oriënt. Geniet van Brahms’ Vioolconcert door onze concertmeester Mathieu van Bellen, de Derde van Mahler met Kerst en de Zevende van Beethoven. Maar ook van liederen van de Egyptische zanglegende Oum Khaltoum. Phion op z’n best!

Twee klinkende composities openen het seizoen; concertmeester Mathieu van Bellen speelt Brahms Vioolconcert en je hoort Tsjaikovksi’s Vierde symfonie, een echte evergreen. Claus Peter Flor dirigeert een vrolijke Sjostakovitsj en hij begeleidt saxofoniste Eva van Grinsven in een Ballade voor saxofoon en orkest van Martin.

En er zijn nog veel meer pareltjes. Phion brengt een ode aan het witte doek met filmmuziek van Chatsjatoerjan, Prokofjev en Sjostakovitsj. Kerst vier je groots met Mahlers monumentale _Derde Symfonie _en het nieuwe jaar begint goed met een feestelijk programma met Dvořák & Kodály. Ook maak je in deze serie een symfonische reis naar de Oriënt met Aylin Sezer en Nai Barghouti. Laurens Woudenberg treedt aan voor Mozarts _Vierde hoornconcert _en de serie sluit af met Stravinsky’s Vioolconcert gespeeld door Isabelle van Keulen waarin je ook de dansende _Zevende Symfonie _van Beethoven hoort o.l.v. Alexei Ogrintchouk.

Met de serie Groot Klassiek geniet je een seizoen lang van de mooiste concerten. Alle concerten in de serie en de te spelen werken kun je hieronder bekijken. Ieder concert is inclusief programmaboekje, garderobe en een pauzedrankje. Wil je verzekerd zijn van een goede plek in de zaal en voordelig genieten? Boek dan nu snel je serie en ontvang een leuke korting!

Concerten in deze serie: Concertmeester Mathieu van Bellen speelt Brahms – 11 september Flor dirigeert Sjostakovitsj, Janacek en Martin – 7 oktoberFilmmuziek uit The Gadfly en Othello - 4 novemberKerstconcert met Mahlers Derde symfonie – 16 december Nieuwjaarsconcert met Dvorak & Kodaly – 8 januari 2023Symfonische Orient met Aylin Sezer en Nai Barghouti – 3 februari 2023De Vierde van Bruckner & Mozarts Vierde Hoornconcert – 5 maart 2023Stravinsky’s Vioolconcert en de Zevende van Beethoven – 12 mei 2023


Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen