De enige echte Twentse Midwinterhoorn Wandeling

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling wordt al ruim 37 jaar door de buurtschappen in Twente georganiseerd. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Onderweg kunnen wandelaars genieten van de klanken van de midwinterhoorn verzorgd door 27 blaasgroepen.

Op zondag 18 december 2022 vindt de 37ste editie plaats van de enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling plaats. De Enschedese Midwinterhoorn Blazers hebben de eer deze editie te mogen organiseren.

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling wordt al ruim 37 jaar door de buurtschappen in Twente georganiseerd. Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Onderweg kunnen wandelaars genieten van de klanken van de midwinterhoorn verzorgd door 27 blaasgroepen, deze vertellen deelnemers graag ook over het instrument en de traditie.

Dit jaar laten wij in Enschede de campus, het mooie Hof Espelo en het Ledeboerpark zien aan de wandelaars tijdens de midwinterhoornwandeling op 18 december 2022. Het startpunt van de wandeling is het Hogekampplein (Universiteit Twente), starten kan tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

Bij de start van de Twentse Midwinterhoornwandeling kunnen wandelaars kiezen tussen twee routes. Lange route: 12km Korte route: 5km

De korte route van de Twentse Midwinterhoornwandeling is tevens geschikt voor deelnemers in een rolstoel. De paden en wegen zijn hier verhard en hebben waar nodig opgangen voor rolstoelgebruikers. Ook handig dus voor (groot)ouders met kinderwagens. Kosten voor deelname aan de wandeling is €2 voor volwassenen, voor jeugd t/m 17 jaar is deelname €1. Per startende groep/familie/stel krijgt men ook een boekje mee met informatie over de wandeling, route, blaaspunten en de traditie.

Over de Enschedese Midwinterhoorn Blazers De Enschedese Midwinterhoorn Blazers (EMB) is een groep enthousiaste midwinterhoornblazers die met plezier de traditie van de “Oale Roop” in ere wil houden. Tijdens de advent periode zijn onze blazers op diverse plekken te zien en horen. Wij zijn dan te boeken voor bijvoorbeeld kerstmarkten, kerkdiensten, kerstdiners, kerstboomverkoop, wandelingen en andere feestelijke gelegenheden die georganiseerd worden in de periode rondom de feestdagen. Daarnaast is het Lammerinkswönner in het Abraham Ledeboerpark ons thuishonk; elke zondag tussen 14:00 uur en 16:00 uur tijdens de advent periode zijn onze blazers hier te zien en horen. Door de ‘Oale Roop’ te laten klinken door heel Enschede dragen wij ons steentje bij in het doorgeven van de traditie, maar vooral omdat we het zo mooi vinden klinken!

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 1,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Parkeren is gratis. . Per startende groep/familie/stel krijgt men ook een boekje mee met informatie over de wandeling, route, blaaspunten en de traditie.

Locatie

Hogekampplein Universiteit Twente

Adres
De Veldmaat 45, 7522 NM Enschede

Tip je vrienden

facebook twitter