Film: Indisch Zwijgen

In de documentaire Indisch Zwijgen volgen we drie Indische jongeren van de derde generatie die in hun eigen familiegeschiedenis duiken in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken.

In de documentaire Indisch Zwijgen volgen we drie Indische jongeren van de derde generatie die in hun eigen familiegeschiedenis duiken in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. We volgen het creatieve proces van spoken-word artiest Amara van der Elst, DJ en beeldend kunstenaar Mei Oele en filmmaker Juliette Dominicus. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? De documentaire vormt een startpunt voor een gesprek over een verleden van Nederland dat tot op heden vaak onderbelicht bleef.

Sven Peetoom, filmmaker en regisseur van Indisch Zwijgen, is na afloop aanwezig om vragen te beantwoorden. U heeft zelf dan ook de gelegenheid om uw eigen reactie/ervaringen m.b.t. Indisch zwijgen te delen. 

Inclusief nagesprek en mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de makers van de documentaire. 

Wanneer

Prijzen

  • € 8,50 1e rang

Locatie

Filmhuis Hof 88

Adres
Elisabethhof 4, 7607 ZD Almelo
Telefoon
546850264
E-mail

Tip je vrienden

facebook twitter