navigatie overslaan

Spectaculaire gratis lichtkunstroute door de binnenstad van Enschede.

Enschede Lights Up

  • 15 - 18 dec 2022
  • 17:00- 22:00

Nieuw deze winter: een 2 kilometer lange lichtroute langs bijzondere lichtprojecties. Gratis en voor iedereen! Dé mogelijkheid om Enschede letterlijk in een totaal ander licht te zien en ondertussen de stad beter te leren kennen.

Een spectaculaire lichtkunstroute door de binnenstad van Enschede: Enschede Lights Up. Tijdens deze gratis route loop je van donderdag 15 t/m zondag 18 december in de avond door een lichtbelevenis in Enschede. Door verschillende technologieën weet je niet wat je ziet op verschillende locaties in de binnenstad.

Kenmerkende gebouwen en locaties in Enschede worden voorzien van bijzondere kunstzinnige licht-, laser- of videoprojecties en ondersteuning van muziek. Denk aan een kerstcarroussel, een unieke interactieve onderwaterwereld en een megaflipperkast. Ook is er een live optreden van Maarten de Groot in een landschap van geluid, laser en licht. De projecties worden gemaakt met verschillende lichttechnieken.

Startpunt + routeboekje

Kom op donderdag 15 december t/m zondag 18 december tussen 17:00-22:00 uur naar Tourist Info Enschede. Hier kun je tijdens deze avonden gratis een routeboekje afhalen en hier is ook het startpunt van de route.

Samenwerking

Enschede Lights Up is een initiatief van Enschede Promotie in samenwerking met diverse programmapartners. Samen hebben de partijen een verrassend programma samengesteld. De lichtprojecties worden op iedere locatie los van elkaar geproduceerd door: 100% FAT, Planet Art, studenten en docenten van de opleiding Creative Media and Game Technologies van Saxion, Total Image, Vision Impossible en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede in samenwerking met Maarten de Groot.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen