navigatie overslaan

expositie

Expositie Emilia Hagemann, Nancy Watchman & Oksana Fursa

  • 28 maart - 10 okt 2023
  • 11:00- 17:00
  • Ootmarsum

Emilia Hagemann is geboren en getogen in Slowakije, haar schilderen zijn een mengeling van precisie en abstractie. Nancy Watchman's schilderijen zijn abstract, een vrije expressie van datgene wat onder de oppervlakte leeft. Oksana Fursa werd geboren in Kiev. Ze laat zich inspireren door folkloristische motieven.

Oksana Fursa

De Oekraïense kunstenares Oksana Fursa werd geboren in Kiev. De kunstenaar laat zich inspireren door folkloristische motieven, decoratieve en toegepaste kunst. Haar werken weerspiegelen oude rotsschilderingen en middeleeuwse prenten. Haar artistieke wereld is concreet-letterlijk en tegelijkertijd symbolisch complex.

Emilia Hagemann

Haar kleurrijke portretten op doek tonen steevast mooie vrouwen. In haar schilderijen vangt ze de emoties van deze vrouwen. Aan de ene kant drukt ze zich uit in de gezichtsuitdrukking en aan de andere kant wordt de stemming meegenomen door de zeer aanwezige en intense kleuren. De bijbehorende titels van de foto's nemen elke twijfel weg. Zo zijn er "The Dreamy One", "The Cool One", "The Meditating One" of "The One in Love". Of het nu dromerig, cool, meditatief of verliefd is, de kleurrijke portretten slagen erin om meer dan alleen uiterlijke schoonheid vast te leggen.

Haar schilderijen zijn een mengeling van precisie en abstractie. De focus ligt hier meer op de kleuren en zet het motief een beetje op de achtergrond. Als je naar haar werk kijkt, besef je al snel dat ze graag gezichten schildert en verschillende technieken probeert.

Nancy Watchman

Nancy Watchman heeft in 2015 de liefde ontdekt voor het schilderen met acryl op doek, waarbij zij haar innerlijke wereld naar buiten heeft weten te brengen in de vorm van een geheel eigen stijl van abstract werk. Een vrije expressie van datgene wat onder de oppervlakte leeft, ontdekt, ‘gezien’ en ‘gehoord’ wil worden.

Haar werk kan je aan het denken zetten, raken en iets mystieks in zich dragen, oftewel je blijven fascineren zonder er volledig grip op te hebben. Van elk abstract werk is maar 1 exemplaar, uniek!

Wanneer

28 mrt - 10 okt 2023
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen