navigatie overslaan

Geniet van specialiteiten uit de Joodse keuken.

Fair Culinair

  • 26 - 29 dec 2022
  • 00:00- 00:00
  • Enschede

Als je vraagt wat er zo typerend is aan de Joodse keuken dan komen de meeste mensen niet verder dan "kosjer eten" of "geen varkensvlees", sommigen noemen ook nog matzes en kibbesoep, ook wel Joodse penicilline genoemd, maar daar blijft het bij.

Er is een aantal redenen te noemen waarom de Joodse keuken zo gevarieerd en bijzonder is. Uiteraard zijn de spijswetten een belangrijk gegeven in deze keuken, maar het hele Joodse leven is onlosmakelijk verbonden met eten. De Joodse godsdienst kent heel veel feestdagen en vrijwel al deze dagen kennen hun eigen gerechten en recepten.

Vraag jij je af hoe Perenkugel smaakt en wat Latkes zijn?

Mensen die geïnteresseerd zijn in koosjer eten kunnen op 26, 27, 28 en 29 december langskomen in de synagoge aan de Prinsestraat in Enschede. Op deze dagen staat de synagoge van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van allerlei traditionele gerechten uit de Joodse keuken.

Tijdens de fair is de entree gratis. De fair kan op woensdag 28 december worden gecombineerd met een wijkwandeling om 12.00 uur en een rondleiding om 14.00 uur.

Tevens kunt u gebruik maken van een audiotour voor € 3,00.

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen