navigatie overslaan

rondleiding

Kerst in het Zoutmuseum

  • 15 dec 2022 - 31 jan 2023
  • 14:00- 17:00
  • € 5,50
  • Delden

Het Zoutmuseum in Delden beschikt over een unieke collectie zoutvaatjes. Vitrines vol met de mooiste, de leukste en meest bijzondere exemplaren. Voor de dagen rond Kerst is er een bijzondere expositie ingericht van Kerst zoutvaatjes.

In een tweetal vitrines zijn deze bijzondere zoutvaatjes tentoongesteld. Komt dat zien en laat u verwonderen door de wereld van het zout.

Wist u bijvoorbeeld, dat het eerste zout in Twente is gevonden op Landgoed Twickel in 1886? De Heer van Twickel, Baron van Heeckeren van Wassenaer, liet toen op zijn Landgoed boren naar zoet water. Helaas vond hij alleen zout water. Vervolgens liet hij per waterleiding water uit Almelo komen. Hij bouwde een prachtige watertoren en voorzag de Stad Delden ook van drinkwater. Als dank daarvoor werd door de inwoners van Delden een monumentale waterpomp met een gedenksteen opgericht op het plein naast het Zoutmuseum. Deze pomp staat daar nog steeds te pronken.

Dit verhaal, maar ook hoe het verder ging met het ontstaan en de ontwikkeling van de Zoutwinning in Twente kunt u ontdekken in het Zoutmuseum Delden.

Het museum is dagelijks geopend van 14 tot 17 uur. (behalve met Kerst en Oud- en Nieuwjaarsdag).

Wanneer

15 dec - 31 jan 2023
  • dagelijks: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 5,50

CJP houders: € 4,50.
Kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,50.
Groepen > 20 personen: per persoon € 5,00.
Kinderen tot 6 jaar gratis.

Op de kaart

Meer leuke evenementen