navigatie overslaan

De 49 klokken van het StadsCarillon in de Grote Kerk op de Oude Markt worden bijna elke zondag handmatig bespeeld

Bespeling StadsCarillon Enschede

  • 8 januari - 24 dec 2023
  • 13:00- 14:00
  • gratis
  • Enschede

Bijna elke zondag tussen 13 en 14 uur bespeelt Stadsbeiaardier Esther Schopman de 49 klokken van het StadsCarillon, maar ze speelt ook bij bijzondere gelegenheden. Soms speelt ze samen met een zanger(es) of instrumentalist, soms wordt er een gastbeiaardier uitgenodigd.

Het carillon is het oudste instrument van de openbare ruimte. In Enschede hangt een carillon met 49 klokken in de toren van de Grote Kerk op de Oude Markt dat elk kwartier automatisch een kort melodietje laat horen, maar ook handmatig wordt bespeeld.

Op de website van StadsCarillon Enschede vind je een up to date overzicht van alle bespelingen en activiteiten in 2023.

Wil je in alle rust luisteren? Loop dan naar de St. Jacobuskerk. Onder de bogen of op de trappen kun je de klokken goed horen, maar heb je minder last van het geroezemoes van de terrassen. Ook op de Klokkenplas (tussen Grote Kerk en Stadhuis) en de Jacobusgang (het pleintje achter de Jacobuskerk) is het carillon redelijk goed te horen.

Wil je de beiaardier spreken of iets vragen? Kom dan na afloop naar de toreningang. Meestal is ze 5 à 10 min. na afloop van een bespeling weer beneden.

Wanneer

8 jan - 24 dec 2023
  • elke zondag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen