navigatie overslaan

Beklim samen met de stadsbeiaardier de toren van de Grote Kerk op de Oude Markt

Mini-excursie naar de klokken van StadsCarillon Enschede

  • 8 januari - 10 dec 2023
  • 14:00- 15:00
  • Enschede

Beklim samen met de stadsbeiaardier de toren van de Grote Kerk op de Oude Markt. Op elke verdieping vertelt ze iets over de toren en de klokken, je ziet hoe het instrument bespeeld wordt en mag misschien zelf wel een paar noten meespelen!

Tijdens de mini-excursie beklim je de toren van de Grote Kerk van Enschede. Op de eerste verdieping zijn de restanten te zien van wat vroeger waarschijnlijk een kapel is geweest. Vanaf de vierde verdieping loop je omhoog langs de 4 luidklokken. Hier hangt echt heavy metal: alleen de grootste klok weegt namelijk al ca. 2000 kg!

Dan klim je verder naar de vijfde verdieping waar je de wijzerplaten, het uurwerk en de speeltrommel kan bekijken. Nog één trap te nemen, en je bent aangekomen bij de speelcabine. Daar hangen ook de overige 45 klokken. Je ziet hoe het instrument bespeeld wordt en mag misschien wel één of een paar noten meespelen...

  • De torenbeklimming start om 14u bij de ingang van de toren van de Grote Kerk op de Oude Markt en duurt ongeveer een uur.

  • Maximale groepsgrootte: 8 personen, daarom is reserveren via de website verplicht. Reserveer hier!

  • Ben je slecht ter been, of heb je ook maar een klein beetje hoogtevrees? Dan is deze mini-excursie helaas niet geschikt.

  • Kinderen vanaf 1.20m. mogen mee naar boven onder begeleiding van één volwassene per kind.

In 2023 kun je mee op 8 en 22 januari, 5 februari en 19 februari, 5 en 19 maart; 2 en 30 april, 7 en 28 mei, 11 en 25 juni, 2 en 23 juli, 27 augustus, 3 en 17 september; 1, 15 en 29 oktober, 5 en 26 november, 3 en 10 december.

Een mini-excursie is soms ook op aanvraag mogelijk. In dat geval geldt er een minimum van 4 personen (of een minimum entree van € 20,-).

Op sommige data kun je de mini-excursie combineren met een stadswandeling vooraf (€4,- per persoon). Deze wandelingen starten om 13u bij het Brandmonument op de Oude Markt.

Meer informatie

Wanneer

8 jan - 10 dec 2023
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen