navigatie overslaan

actief

Roparun

  • 27 - 29 mei 2023
  • 00:00- 00:00
  • Enschede

De Roparun 2023 vindt plaats van 27 tot en met 29 mei 2023. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

De start van de Roparun op 27 mei is op evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en finishen op 29 mei in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddelde zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon.

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Wanneer

-
-
-

Op de kaart

Meer leuke evenementen