navigatie overslaan

Een middag vol verhalen en wijn, met Ilja Gort en Fik Meijer

  • 5 mrt 2023
  • 15:00- 17:00
  • € 15,00
  • De Lutte

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg zijn trots om deze middag 2 bijzondere gasten te ontvangen. Ilja Gort en Fik Meijer komen vertellen over het nieuwe boek 'wijn als een romein', daarnaast zal Ija Gort vertellen over zijn nieuwste reisgids 'Gort over de grens'

De middag is inclusief 2 glazen wijn.

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg zijn trots om deze middag 2 bijzondere gasten te ontvangen. Ilja Gort en Fik Meijer komen vertellen over het nieuwe boek 'wijn als een romein', daarnaast zal Ija Gort vertellen over zijn nieuwste reisgids 'Gort over de grens'.

Een mirakel

Als je de moderne techniek van het wijnmaken vergelijkt met de primitieve manier waarop de wijnmakers van een paar duizend jaar geleden hun druiventrossen plukten, platstampten en in open gistkuipen lieten rotten, dan is het een godswonder dat we nog steeds wijn drinken. Want ondanks alle vreselijkheden waaraan druiven honderden eeuwen lang zijn blootgesteld, zijn wij die kneiterzure, of mierzoete, of met wansmakelijke kruiden opgepimpte wijn altijd vrolijk blijven drinken. Een mirakel.

Wijn als een Romein

Classicus Fik Meijer en wijnboer Ilja Gort schreven Wijn als een Romein. Na een inleiding over het ontstaan van wijn in de landen rond de Kaukasus en de doorbraak van wijn in het Nabije Oosten duiken ze in de wijncultuur van de Grieken en Romeinen en behandelen vele vragen: hoe werd de wijn geproduceerd en over Europa verspreid? Hoeveel dronken de Romeinen gemiddeld per dag? Hoe werd aangekeken tegen zware drinkers? Konden vrouwen evenveel drinken als mannen? Hoe werden feesten voor de wijngod Dionysus en andere drankgelagen beleefd? En nog veel meer.

Het unieke van Wijn als een Romein is dat de omgang met wijn in de klassieke Oudheid waar mogelijk wordt gekoppeld aan het heden. Zo zal zowel de historisch geïnteresseerde lezer als de moderne wijnliefhebber veel plezier aan dit boek beleven.

Fik Meijer is classicus/oudhistoricus en auteur van onder meer Keizers sterven niet in bed, Gladiatoren, Jezus en de vijfde evangelist en De vele gezichten van Sicilië.

Ilja Gort is schrijver, wijnboer en tv-maker.

Hij schreef onder andere Leven als Gort in Frankrijk, De Wijnsurvivalgids, een zestal boeken in de reeks Slurp! en de romans De Vrouwenslagerij en De Geluksvogel. Bij omroep Max heeft hij een eigen televisieprogramma.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen