navigatie overslaan

Een festival vol innovatie en technologie voor jong en oud.

Maker Festival Twente

  • 04 - 7 mei 2023
  • 13:30- 17:00

Maker Festival Twente (MFT) belooft weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden.

Innovatie, technologie, creativiteit en maakcultuur staan voorop bij de Makersbeurs. Bedrijven, kunstenaars, wetenschappers, makers, ondernemers en doe-het-zelvers laten zien wat ze maken en delen hun kennis. Kunst, vormgeving, techniek, ondernemers en onderwijs worden samengebracht om elkaar te ontmoeten en inspireren, maar soms ook om elkaar op het verkeerde been te zetten of uit te dagen. Bezoekers ervaren en beleven door zelf te doen.
Maker Festival Twente 2023

Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Makerfestival in Roombeek en ontdek de nieuwste technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. 'Knuffel' of 'aai' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis in de Augmented Reality wereld ‘Volg de vlinder’ en bedenk je eigen klimaatactie in de workshop Seedboms. Onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op ontdekkingsreis in het MuseumLab.

Ook buiten gebeurt er heel veel! Ontwerp je eigen naam in 3D in het EnschedeLab, eet je eigen 3D pannenkoeken, maak je eigen chocolade, laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer, maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek, neem deel aan de Treasurehunt of graaf je eigen kuil in het Graaf- en WaterLab. En dan heb je ook nog het PulpLab, TextielLab, FietsLab en PolitieLab! EnschedeLab

Tijdens het EnschedeLab kun je je eigen naam laten ontwerpen op het logo van de stad. Dit logo wordt dan later gemaakt met een 3D-printer. Zo heb je je eigen logo die je bijvoorbeeld op een bureau kunt zetten. Daarnaast kun je zelfs op de foto met Eddy de Caddy. Kijk hier voor meer informatie over EnschedeLab.

Winactie

Deel een foto van je creatie op TikTok en tag @tetemkunstruimte en @enschede (of op Instagram en tag @tetemkunst en @enschede) en maak kans op een toffe Make-It techniekkit of Enschede Goodiebox. Uiteraard mag een te gekke foto van jou en je vrienden bij het metershoge, rode stadsmerk van Enschede of in of voor het coole karretje Eddy de Caddy niet ontbreken. Beide zijn op 6 en 7 mei te vinden bij de stand van Enschede Promotie naast de ingang van Tetem en de AKI.
PannenkoekLab

Tijdens het Maker Festival kun je ook het PannenkoekLab bezoeken. Hier ga je je eigen pannenkoek laten 3D-printen en die kun je daarna gewoon opeten! _Voor deze activiteit wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd. _Voor meer informatie over het PannenkoekLab, klik je hier. ChocoLab

In het ChocoLab kun je je eigen chocoladevorm maken. Met behulp van een vormmachine en een chocoladesmelter maak jij je eigen chocolade, die je vervolgens lekker kunt opeten. Kijk hier voor meer informatie over het ChocoLab.

Wil je meedoen, maar liever dichter bij huis?

Dat kan ook, want (een deel van) het Maker Festival toert door heel Twente en doet natuurlijk ook alle vestigingen van de Bibliotheek Enschede aan. Bezoek in jouw bibliotheek het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Nieuwe Verhalen of dansen met je eigen schaduw in de interactieve installatie Mijn lijn. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je bij jou in de wijk in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. En zo ontdekt je wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio!

Wanneer

-

Locatie

Op de kaart

Meer leuke evenementen