navigatie overslaan

Tekeningen en grafieken

Expositie: Werken van Hans Jansen

  • 24 maart - 27 mei 2023
  • Almelo

Hans Jansen (Vriezenveen 1951) is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Hij tekent en schildert, vooral aquarellen, en maakt ook beeldhouwwerk. Momenteel vervaardigt hij veel grafisch werk met een bepaalde etstechniek: tetra.
Een flink aantal van zijn recente werken wordt getoond in deze expositie, waarmee de Grote Kerk van Almelo op 24 maart het nieuwe seizoen van Kerk Open begint.

Hans Jansen (Vriezenveen 1951) is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Hij tekent en schildert, vooral aquarellen, en maakt ook beeldhouwwerk. Momenteel vervaardigt hij veel grafisch werk met een bepaalde etstechniek: tetra. Daarvoor maakt hij gebruik van melkpakken die van binnen bekleed zijn met een laag aluminium, zogenaamde tetrapakken. In het aluminium tekent hij met een droge etsnaald de afbeelding, die daarna met inkt op een pers wordt afgedrukt. Een flink aantal van zijn recente werken wordt getoond in een nieuwe expositie, waarmee de Grote Kerk van Almelo op 24 maart het nieuwe seizoen van Kerk Open begint. Hans genoot zijn opleiding in Amsterdam. Als leraar tekenen en kunst werkte hij aan middelbare scholen in o.a. Harderwijk, Ede en Lelystad. Hij woonde een tijd in Vaassen, op de Noord-Veluwe, maar keerde later terug naar zijn geboortedorp Vriezenveen, waar hij ruimte vond om een flink atelier in te richten. Sinds zijn pensionering legt hij zich helemaal toe op de beeldende kunst, waarvoor hij eerder alleen schaarse vrije tijd beschikbaar had. Maar altijd tekende hij heel graag, liefst naar de directe waarneming. Als hij een tekening omzet in een ets, daagt de grafiek hem uit tot nieuwe vormen van expressie. Door te variëren met inkt en pers gaat de afbeelding op verschillende manieren spreken. De expositie in de Grote Kerk omvat landschappen, boomgroepen en ook industrieruïnes. Vanaf vrijdag 24 maart tot eind mei is het werk van Hans Jansen te zien in de Grote Kerk.
Openingstijden: vrijdag 13:30-15:30 uur, zaterdag 13:00-16:00 uur (vanaf 15 uur met orgelmuziek en kerkgids); ook de laatste zondag van de maand 13:00-16:00 uur.

Op enkele dagen zal de kunstenaar zelf aanwezig zijn om ter plekke tekeningen te maken. De data worden aangekondigd op de website van de Grote Kerk: https://www.pga-grotekerk.nl/expositie

Wanneer

24 mrt - 27 mei 2023
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen