navigatie overslaan

kinderen

Spetterende meivakantie bij museum Natura Docet

  • 29 april - 7 mei 2023
  • 10:00- 17:00
  • € 8,50 - € 9,50
  • Denekamp

De meivakantie staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: leuke dingen doen met het hele gezin! Van zaterdag 29 april t/m zondag 7 mei staan er weer volop leuke activiteiten op de agenda voor jong én oud.

Kijk je ogen uit tijdens demonstraties of steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag tijdens workshops. Bovendien is je museumbezoek ideaal te combineren met een wandeling door onze parktuin. Vlieg heen en weer met de kabelbaan, ga op jacht naar waterbeestjes in de vijvers, maak een reis door de tijd met een toffe sticker speurtocht of plof lekker neer op het terras met een kop koffie, tosti of een ijsje.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het complete programma.

Lekker buiten spelen in de museumtuin

De tuin heeft heel wat verrassingen in petto! Kinderen kunnen lekker schommelen, klimmen, zwieren en klauteren of op ontdekkingstocht met een speurtocht. Bij de vijver kan gevist worden met schepnetjes en kun je op jacht naar waterdiertjes in de zomerperiode. Met een beetje geluk kun je hier zelfs de ijsvogel in het echt zien!

Het tuincafé is de perfecte plek om even te ontspannen met een heerlijke kop koffie, taartje, ijsje of een kleine lunch. Met mooi weer kun je op het terras zitten en genieten van de zon en het groen om je heen.

Speurneuzen verzamelen!

Ga op een waanzinnige reis door de tijd in de museumtuin en ontdek hoe alles begon. Een toffe sticker speurtocht met 22 opdrachten gebaseerd op het gelijknamige boek van Bouwine Bergsma en Adriaan Bijloo. Lukt het jou om je eigen tijdreis compleet te krijgen?

Liever binnen op avontuur? In het museum vind je allerlei bijzondere dieren. Weet jij ze allemaal te vinden? Ga op safari met deze speurtocht en beleef het museum op een leuke en avontuurlijke manier. Met foto-aanwijzingen en een beetje speurwerk ontdek je alle bijzondere dieren van het museum.

Reserveren

Aan de activiteiten meedoen kan alleen met een geldig entreebewijs. Je kunt op de dag zelf reserveren voor de workshops bij de kassa.

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 9,50
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 8,50

Tot 3 jaar gratis entree. Museumkaart geldig.

Op de kaart

Meer leuke evenementen