navigatie overslaan

Bruut, episch en heroisch

Goldrush Survivalrace

  • 25 november
  • 09:30- 19:00
  • Nijverdal

Survivalrace is weer terug! Het belooft weer een geweldige dag te worden waarin je tot het uiterste zal gaan. Een 8 uur durende uitputtende en unieke race. Begeef je in de mooiste natuur van Nederland en verleg meerder malen je mentale en fysieke grenzen met deze sportieve cocktail.

De race is voor dit jaar volgeboekt maar aanmoedigen kan natuurlijk altijd!

Multisport

Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen en routezoeken middels kaart/kompas-oefeningen) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement.

De inschrijvingen zijn geopend!

Kun je goed navigeren, survivalhindernissen overwinnen en 8 uur lang duursporten? Schrijf je dan samen met je maatje in en wees verzekerd van een startbewijs tijdens deze fysiek en mentaal uitdagende survivalrace.

Kaart & Kompas

Duo's dienen zich middels diverse IQ-opdrachten te verplaatsen per mountainbike, step, kano, rennend of een combinatie van deze, vanzelfsprekend gebruikmakend van kaart en kompas. Alle kaart/kompas onderdelen hebben een intelligentie opdracht als basis en daarom zijn niet alleen de snelle fietsers of goede lopers per definitie in het voordeel. De combinatie van deze IQ-opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is volstrekt uniek in de huidige sportwereld. Het meest complete team wint dus deze bikkelwedstrijd.

Sallandse Heuvelrug

In het hart van het mountainbike-Walhalla, zal o.a. het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en vanzelfsprekend onze prachtige gemeente Hellendoorn wederom fungeren als strijdtoneel voor sportfanaten die vele uren lang, de strijd onafgebroken met elkaar en de elementen aangaan.

Special Tasks

De deelnemers zullen hun reserves meerdere malen zullen moeten aanspreken om in een moordend tempo hun deadlines te halen. Binnen een straal van 15 kilometer doen deelnemers vele markante plekken en zeker ook minder bekende gebieden aan alwaar men diverse special tasks dienen uit te voeren. Boogschieten, abseilen, houthakken, maar ook zeer pittige (touw- en klim)hindernissen, tijdens de toch al niet eenvoudige route, zullen het uiterste vergen van alle koppels. De deelnemers krijgen daarentegen de kans prachtige onbekende gebieden te doorkruisen op de Sallandse Heuvelrug. Winterse taferelen completeren het plaatje.

Je zult misschien een nat pak en blauwe plekken krijgen maar bovenal een ego-boost!

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen