navigatie overslaan

educatie

Dag van het Groen

  • 29 september
  • 10:00- 17:00
  • gratis
  • Markelo

Leer tijdens de Dag van het Groen meer over de (eetbare) natuur tijdens wandelexcursies en lezingen door o.a. De Voedselboss en Pientere Tuinen.

Ook kun je kennismaken met producten uit de Reggetuin en zijn er enkele marktkramen waar je alles te weten komt over eetbaar groen, groen in je eigen tuin of erf én groen in de natuur. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals het uitpluizen van uilenballen.

Vrijdag 29 september groen evenement voor het hele gezin
Tijdens wandelexcursies en lezingen door onder andere de Voedselboss en Pientere Tuinen leer je meer over onze (eetbare) natuur. Of kom langs bij de groene marktkramen waar je alles hoort over: eetbaar groen, groen in je eigen tuin of erf én groen in de natuur. Of je nu een eigen tuin of boerenerf hebt, aan iedereen is gedacht. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals het uitpluizen van uilenballen. Dit na schooltijd.

Aanmelden
Iedereen is van harte welkom bij Herberg de Pot in Markelo. De dag start om 10.00 uur en eindigt 17.00 uur. Gedurende de hele dag is er van alles te doen. Jij bent hier als groenliefhebber toch ook bij? Opgeven voor deze activiteit is niet nodig, want voor iedereen is plek!

Over de Maand van het Groen Doen!
Deze activiteit maakt onderdeel uit van de 'Maand van het Groen Doen!' in september. Samen met de gemeente Hof van Twente, De Groene Loper, De Reggetuin, Hofvogels, St. Machtig Mooi Markelo Zoemt en vele andere vrijwilligers organiseren we deze maand.

Tijdens deze maand zijn er verschillende leuke én inspirerende groene activiteiten te ondernemen. Denk aan: groene exposities, fietsroutes, workshops en zelfs een groene dichtwedstrijd. Iedereen uit Hof van Twente kan meedoen. Kom jij ook?

De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee we willen laten zien hoe gezellig, gewoon en gemakkelijk groen doen kan zijn. Echt iedereen kan het!

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen