navigatie overslaan

Kanotocht op de Dinkel

  • 1 sep 2023 - 31 mrt 2024
  • 10:30- 12:30
  • De Lutte

Adventure King organiseert een twee uur durende kanotocht over de Dinkel met Canadese kano’s voor twee tot drie personen.

De Dinkel is het mooiste kanoriviertje van Nederland. Meanderend door bossen, weilanden en het prachtige natuurgebied Het Lutterzand. Soms is de Dinkel net anderhalve meter breed, op andere stukken een meter of vijf en slechts een tiental centimeters diep. Af en toe zie je een IJsvogel voorbij schieten als een blauwe streep door de lucht. Ook kwikstaarten, oeverzwaluwen en aalscholvers worden regelmatig gezien. Het is een zogenaamde oer-rivier, die er net zo bij ligt als honderden jaren geleden.

Er kan een boom over het water liggen, dan moeten de kano’s er even uitgetild worden. Of je gaat plat in de kano liggen en je vaart er onderdoor!

Op de te reserveren data varen ze om 10.30 uur de Dinkel af voor individuele inschrijvingen. Verzamelen bij startpunt Restaurant Keet’n Zwart en varen door het Lutterzand naar de Kribbenbrug bij Restaurant Het Paviljoen. Deze tocht duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van de waterstand.

Ga je mee?

Reserveren voor de tocht kan hier en ook voor meer info en alle mogelijkheden neem je contact op met Adventure King in De Lutte via, tel: 0541-552966 of via info@adventureking.nl.

Na reservering van de kanotocht op de Dinkel krijg je een mail met een download-link. In dit pdf-bestandje vind je alle informatie voor de tocht zoals adressen en kledingadvies.

Ben je met meer dan 10 personen? Dan kan je ook je eigen afvaart kiezen.

Wanneer

1 sep - 31 mrt 2024
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen