navigatie overslaan

educatie

Lezing | Dirk Wanrooij | Het huis in de wolken

  • 28 sep 2023
  • 20:00
  • € 7,50
  • Markelo

Op donderdag 28 september komt Oud Markeloër Dirk Wanrooij een lezing geven over zijn boek Het Huis in de Wolken. Dirk werd geboren in Jemen, groeide op in Markelo en Pakistan en woonde tussen 2009 en 2016 in Caïro.

Het huis in de wolken’ is alles in een: familiegeschiedenis, een openhartig dagboek en persoonlijk verslag van een militair conflict

In het voorjaar van 2015 breekt op het zuidwesten van het Arabisch schiereiland een verwoestende oorlog uit als een coalitie van elf landen onder leiding van Saoedi-Arabië buurland Jemen aanvalt. Deze ‘vergeten oorlog’ – die nog altijd voortduurt – vormt het decor van een aangrijpende familiegeschiedenis. Auteur Dirk Wanrooij werd in 1983 in Jemen geboren. Dertig jaar, vele omzwervingen en een studie Arabisch later, loopt hij tijdens de Egyptische opstand van 2011 zijn toekomstige vrouw tegen het lijf in een van de vervallen uitgaansgelegenheden van de Egyptische hoofdstad. Het is de Schots- Jemenitische Sara Ishaq. Samen beleven ze het verloop van de Jemenitische oorlog – de pijn, de frustratie en het gemis die daarbij komen kijken – om uiteindelijk een ingrijpende beslissing te nemen. Wanrooij neemt de lezer mee naar historisch en hedendaags Jemen, Caïro, Berlijn en Amsterdam. Het huis in de wolken gaat over revolutie, opstand, oorlog – maar ook over familiebanden en grensoverschrijdende liefde.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 7,50

Inclusief koffie en thee.

Op de kaart

Meer leuke evenementen