navigatie overslaan

Twentse Lichtparade

  • 9 februari
  • 20:00- 23:00
  • Hengelo

Twentse Lichtparade

De Twentse Lichtparade: een regionaal evenement dat zijn weerga niet kent. Tienduizenden mensen genieten van de prachtige praalwagens en de feestelijke muziek tijdens dit spektakel. Praalwagens, dweilorkesten, fanfares en drumbands maken er een sfeervol geheel van. Vrijdag 9 feburari 2024 wordt er weer gezorgd voor een spetterende lichtparade!

Zodra de schemering valt en de stadsverlichting in de binnenstad van Hengelo is uitgeschakeld, worden de straten in de binnenstad van Hengelo met honderdduizenden lampjes sfeervol verlicht. De verlichte praalwagens met daarop dansers, danseressen en mensen in verschillende hoedanigheden vormen al jarenlang de basis van de Twentse Lichtparade samen met de kleine en grote loopgroepen. Al deze deelnemers zorgen jaarlijks voor een spectaculair, kleurrijk en feestelijk evenement.

Klik hier voor meer informatie.

Route

De route gaat dit jaar als volgt (in volgorde): (Start 19.15 uur) Bornsestraat – Oldenzaalsestraat – Oude Molenweg – Wolter ten Catestraat – Enschedesestraat – Langestraat (Finish). Uitrijden gebeurt via Bornsestraat. LICHT Hengelo

De Twentse Lichtparade is onderdeel van LICHT Hengelo. LICHT is hét lichtkunstfestival van Hengelo. Alles draait tijdens dit festival om licht in de vorm van kunst, techniek en educatie, waarin duurzaamheid, beleving en interactie centraal staan. Alles over LICHT lees je op de website.

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen