navigatie overslaan

Internationale topwedstrijden rond de Sallandse Heuvelrug

Triathlon Holten

  • 28 - 29 juni

Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni wordt de 38ste editie van de Triathlon Holten gehouden. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

De Triathlon Holten is een internationaal evenement dat staat als een huis. De Holterberg vormt een belangrijk onderdeel van de Triathlon. Het fietsparcours loopt er midden doorheen. Met het zwemmen in De Domelaar is de laatste jaren een extra dimensie toegevoegd aan het evenement. Het loopparcours door het centrum van Holten met langs de kant honderden enthousiaste supporters vormt de perfecte afsluiter van de race.

De Triathlon Holten is in 2024 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 17e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Europe Triathlon Premium Cup wedstrijd aan Holten toegewezen.

Programma Triathlon

Vrijdag 28 juni 2024

vanaf 18:30u Jeugdtriathlon in 3 series: 8-11 jaar; 12-15 jaar en 16-19 jaar
vanaf ±19:30u Bedrijventriathon en Vivera Run

Zaterdag 29 juni 2024
ochtend Europe Triathlon Junior Cup
ochtend Teamcompetitie 1e divisie
ochtend Europe Triathlon Premium Cup
middag Olympische afstand (3 series)
middag/avond Achtste Triathlon (8 series)

Alles onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de editie van 2024 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen in het Triatlonparcours doorgevoerd. Ga voor meer informatie naar triathlonholten.nl.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen