navigatie overslaan

Booster Festival

  • 6 april

Showcasefestival en Muziekconferentie op meerdere plekken in de binnenstad.

Het festival waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen van de wereld van de popmuziek.

Het Booster Festival is een jaarlijks terugkerend gratis festival dat plaatsvindt in diverse locaties in het centrum van Enschede. Het festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan maken met de gehele muziekindustrie van Nederland. Booster connect de creatieve muziekindustrie. De dag bestaat uit een muziekconferentie overdag en in de avond het showcasefestival met de talenten van morgen.

Tijdens Booster Festival wordt tevens de Overijsselse Popprijs uitgereikt. Afgelopen jaren werden deze gewonnen door onder andere: Snelle, the Cool Quest en Jeangu Macrooy.

Showcasefestival & Muziekconferentie

Ruim 45 artiesten sieren de binnenstad van Enschede op zaterdag 6 april. Muzikale talenten uit Overijssel en Gelderland die zich hebben ingeschreven en zijn geselecteerd presenteren hun muziek aan muziekprofessionals uit heel Nederland. De artiesten spelen verspreid over de binnenstad van Enschede op locaties als Poppodium Metropool, Theater Concordia, Café Rocks en andere culturele locaties in de stad. Booster Festival presenteert de meest beloftevolle artiesten uit Oost-Nederland die hard aan de weg timmeren. Het showcasefestival is gratis te bezoeken. Een overzicht van de line-up en alle locaties bekijk je hier.

Artiesten die eerder op Booster Festival speelden zijn onder andere Jeangu Macrooy, NONCHELANGE, Get Jealous, Money & the Man, Babs, CLOUDSURFERS, Minka, Isa Zwart, Sofia Dragt, EUT en Vera Bon.

In de middag is er de kans om met professionals in gesprek te gaan tijdens de muziekconferentie. Op de conferentie kan je tijdens een feedbacksessie in gesprek met een boeker, manager, programmeur of andere professional die jou als artiest verder op pad kan helpen in de muziekindustrie. Daarnaast zijn er over de gehele dag panels, masterclasses en workshops te bezoeken op ArtEZ Conservatorium of bij Metropool.

Kom je om te netwerken? Sluit dan aan bij het netwerkdiner tussen 17:00 en 19:00 in de Twentsche Foodhal! Bij aanschaf van een ticket reserveer je een plekje in de foodhal en krijg je consumptie- en drankmunten om een lekkere maaltijd te halen. De perfect gelegenheid om op een laagdrempelige manier nieuwe connecties op te doen met mensen uit de industrie. Een ticket koop je hier.

Aftermovie 2023

Wanneer

Meer leuke evenementen