navigatie overslaan

Yule!

  • 22 december
  • 20:00
  • Enschede

Instrumenten met verschillende historische achtergronden en temperamenten clashen en zoeken naar harmonische instemming.

Als teken van hoop en licht in donkere dagen, geeft het Belgische muziekensemble Zefiro Torna op vrijdag 22 december in de Grote Kerk met de voorstelling YULE! een nieuwe muzikale invulling aan het kerstconcert-concept.

De authentieke stemmen van de internationaal bejubelde singer-songwriter Meskerem Mees en topsopraan Lore Binon resoneren hemels in een cyclus van voorchristelijke ‘licht’liederen, middeleeuwse, renaissance en barokke kerstmuziek en songs van Meskerem Mees.

Pianowizzard en componist Jean-Luc Fafchamps maakt op maat van het ensemble hedendaagse arrangementen voor een bijzonder instrumentarium met folkgitaar, viool, theorbe/luit, cimbalom, percussie en prepared piano.

De muzikale sleutelwoorden voor YULE! zijn frictie en omwenteling. Instrumenten met verschillende historische achtergronden en temperamenten clashen en zoeken naar harmonische instemming. De soulvolle stem van Meskerem Mees en de pure klassieke stem van Lore Binon passen perfect bij elkaar.

Zefiro Torna is een Belgisch muziekensemble uit Mechelen, dat werd opgericht in 1996. In hun totaalconcepten koppelen ze authentieke uitvoeringspraktijk van muziek uit de middeleeuwen, de renaissance en de barok aan andere kunsten zoals literatuur, theater of dans. In _Yule! _laten ze in de Grote Kerk zien hoe bijzonder deze combinatie is.

Zefiro Torna vermengt ook wetenschap, filosofie, literatuur, visuele kunsten, theater en hedendaagse dans in zijn multidisciplinaire programma’s.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen