navigatie overslaan

Smokkeltour Overdinkel in elektrokar

  • 13 april - 31 okt 2024
  • 13:30
  • Overdinkel

Tijdens deze 3½ uur durende rit mét gids in een kleurrijke elektrokar (eventueel afgesloten), maak je kennis met het smokkelverleden en de natuur in het buitengebied van Overdinkel en Losser.

Smokkelfilm

Je start de activiteit in het Trefhuus waar je onder het genot van een kopje koffie eerst de bijzondere smokkelfilm gaat bekijken. Een 15 minuten durende film over Smokkeldorp Overdinkel.

Route

De Smokkeltour voert deelnemers langs het smokkelverleden van het Twentse grensgebied. De route loopt vlak langs de grens. Op de Dubbeleweg bijvoorbeeld staan de huizen aan de ene kant van de weg in Nederland en aan de andere kant in Duitsland. Onderweg stopt het voertuig regelmatig bij historische plekken en worden door de gids verhalen en anekdotes verteld.

De route gaat verder o.a. door het prachtige Gerardus Majella Park, langs de Dinkel, door het natuurgebied de Zandbergen en langs de Dubbele Weg.

Kosten

De kosten bedragen € 18,- voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 9,- per persoon, inclusief koffie of thee met iets lekkers onderweg.
Er zijn 13 plaatsen in de elektrokar of 11 plaatsen met één rolstoel.

Deelnemers dienen uiterlijk vrijdags voor 16.00 uur te reserveren.

Van april tot en met oktober wordt er elke zaterdag gereden. Ook op andere dagen kunnen groepen gebruik maken van deze kar, voor familie uitstapjes, buurtfeesten e.d. reserveringen in overleg.

Video

Voor een impressie van de Smokkeltour bekijk het korte filmpje hier.

KONINGSDAG IS ER GEEN SMOKKELTOUR.

Wanneer

13 apr - 31 okt 2024
  • elke zaterdag: uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen