navigatie overslaan

Koningsdag in Hengelo

  • 27 april
  • 09:00- 23:00
  • Onbekend

Koningsdag in Hengelo

Op 27 april viert Hengelo weer Koningsdag! Eén van de hoogtepunten is natuurlijk de kleurrijke kleedjesmarkt. Maar ook klinkt er muziek en zijn er demonstraties van sportverenigingen. Verder kun je meedoen aan spellen en creatieve activiteiten.

Stationsplein

Dj's en dansgroepen zorgen op Koningsdag voor muziek, gezelligheid en sfeer op het Stationsplein. Ze draaien hun muziek vanaf podia op verschillende plekken. Zo kun je genieten van DJ Quinn James ook treedt hier de band Lektrik op. Ook op de rest van het Stationsplein wordt het een gezellige boel. Op twee opblaasbare podia worden optredens gegevens door DJ Marcel Assink, een aantal dansgroepen en dansschool El Centro de la Salsa zorgt vanaf 13.30 uur voor tropische klanken.

Ook presenteren verschillende sportverenigingen zich op het Stationsplein. Verschillende sportsoorten zijn aanwezig. Van dans tot balsporten, van atletiek tot skaten. Skateschool Fresh geeft deze dag verschillende clinics en workshops. Ook kan je lekker meedoen aan één van de onderdelen van H.G.V.

Tijdschema podium Stationsplein

• 10.00 - 13.00: DJ Quinn James
• 13.30 - 17.00: Band Lextrik
o Afgewisseld met optredens Sportvereniging HGV

Marktplein

Naast de reguliere zaterdag warenmarkt zijn er verschillende activiteiten op en rond het marktplein.

Sneltekenaar Koes Komo komt vanuit Amsterdam naar Hengelo om een portret van jou te maken. Je kan voor hem poseren op het marktplein en krijgt de tekening gratis mee naar huis. Aan de andere kant van het plein, bij de Brink, zorgt accordeonist Alexander Schomaker voor muziek voor jong en oud. Op het podium op het marktplein geeft Dansstudio Move tussen 12 en 13 uur verschillende demo's. Ook kun je Clown Carlos tegenkomen. Hij maakt de mooiste dierenfiguren van ballonnen.

In de vijver op het marktplein laten leden van de Modelbouwvereniging De Nijverheid verschillende demonstraties zien. Je mag zelf ook eens een modelboot proberen te besturen!

Het team van PVCC zorgt ook dit jaar weer voor een creatief plein samen met 25 jongeren uit het maatschappelijke project 'Doe eens wat voor een ander 2024'. De jongeren gaan met de kinderen knutselen en textiel bedrukken, ze verzorgen dj workshops en begeleiden XXL spellen.

Tijdschema podium marktplein

• 10.00 - 17.30 uur: DJ Marcel Assink (tussen de optredens door)
• 12.00 - 12.30 uur: Dansstudio MOVE
• 13.00 - 13.30 uur: Sportvereniging HGV streetmix
• 15.00 - 15.20 uur: Sportvereniging HGV Acrobatiek
• 16.00 - 16.15 uur: Dance Passion

Foodkramen

Op Koningsdag kun je voor een hapje en drankje terecht bij één van de foodkramen. De kramen zijn te vinden in Wemenstraat, Enschedesestraat, op het Stationsplein en de kop van de Brink. In de Enschedesestraat is een multicultureel aanbod met loempia's, pizza's, Surinaamse snacks en mediterrane gerechten.

Kramenlint

De binnenstad staat vol kramen. Winkeliers, ondernemers en particulieren verkopen leuke artikelen en hebbedingetjes. De kramen vormen een vrolijk lint door de binnenstad. Ze verbinden de verschillende programma-onderdelen in de Wemenstraat, Enschedesestraat, Nieuwstraat en Stationsplein.

Oranjekermis

Van 26 april t/m 5 mei is er natuurlijk ook weer de Oranjekermis! Daar lees je alles over op deze pagina.

Kleedsjemarkt

De kleedjesmarkt is één van de gezelligste activiteiten van Koningsdag. Deze loopt vanaf het Schouwburgplein via Molenstraat naar de Brink. Alles over de kleedjesmarkt lees je in deze blog.

Broedplaats Oogst

Beekplein zorgt voor smeulende BBQs en bijbehorende gereed- schappen zodat je koningsdag lekker kunt chillen op Oogst. Breng je vrienden en familie en niet te vergeten een tas vol lekkere dingen voor op de BBQ.

Koningsdag in Beckum

Koningsdag in Beckum start voor de derde keer op rij op het Koningsplein in Beckum. Alle deelnemers starten om 9.45 uur op het feestelijk ingerichte schoolplein. Onder muzikale begeleiding vertrekt de optocht naar de vlaggenmast waar bij het hijsen van de vlag het Wilhelmus wordt gezongen. Daarna barst het feestprogramma los met koffie en een toost op de jarige en daarna een recreatieve fietstocht, een sportieve mountainbiketocht en QR-puzzelwandeltocht met activiteiten voor gezinnen en kinderen.

Rond 12 uur steelt een valkenier de show met de kunsten van zijn roofvogels. Daarna is er een groot darttoernooi en zijn er springkussen, schminken, een ballonnenman, rad van fortuin en een dj. Het feest eindigt om 17.30 uur.

Lees hier het digitale Konings Magazine van Hengelo.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen