navigatie overslaan

Kinderen van 10 t/m 14 jaar kunnen bij de plaatselijke Maakplaats aan de slag met het ontwerpen van een neon object.

Neon object ontwerpen in de voorjaarsvakantie

  • 19 - 23 februari
  • 09:00- 17:00
  • Elke Twentse gemeente

Kinderen van 10 t/m 14 jaar kunnen in de voorjaarsvakantie bij de plaatselijke Maakplaats aan de slag met het ontwerpen van een neonobject. In deze ontwerpworkshop maken ze een neonobject in hun favoriete kleur met een verlicht kunstwerk als eindresultaat. De objecten worden geëxposeerd tijdens het Maker Festival Twente!

Een muziekinstrument of je lievelingsdier mooi verlicht in je kamer? In deze ontwerpworkshop maken kinderen van 10 t/m 14 jaar een neonobject bestaande uit slechts één doorlopende lijn. Na het kiezen van het materiaal in de favoriete neonkleur wordt deze in de vorm gebogen van het ontwerp op plexiglas, met een verlicht kunstwerk als eindresultaat.

De workshops vinden plaats in alle Twentse gemeenten in de bibliotheken. De bibliotheken bieden een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen die gericht is op technologie, digitalisering en maakprocessen. Elke schoolvakantie worden door Tetem in samenwerking met de bibliotheken een op digitale en maakcultuur gerichte activiteiten ontwikkeld waaraan jonge mensen in eigen gemeente aan deel kunnen nemen!

Aanmelden voor de workshops kan via de betreffende bibliotheek. De workshop is gratis of tegen een kleine vergoeding te volgen. Download hier het overzicht van alle workshops per gemeente.

ExpoLab op Maker Festival Twente Deze ontwerpworkshop is een opmars naar het Maker Festival Twente dat van 1 t/m 31 mei 2024 plaatsvindt in heel Twente! Het ExpoLab is één van de vele labs die tijdens de Maakdag Festivals in de plaatselijke bibliotheek, cultuurhuis of museum worden georganiseerd. De neonobjecten gemaakt in de voorjaarsvakantie worden geëxposeerd in het ExpoLab tijdens het Maker Festival Twente!

Wanneer

-
-
-
-
-

Prijzen

Deelname is gratis of tegen een kleine vergoeding

Meer leuke evenementen