navigatie overslaan

kasteel Weldam

English Castle Fair Weldam

  • 14 september
  • 10:30- 17:00
  • gratis - € 7,00
  • Markelo

In de nazomer is het ieder jaar weer genieten op deze kleinschalige fair, waar je wordt verrast met een verscheidenheid aan kramen en demonstraties bij kasteel Weldam tussen Goor en Diepenheim.

Naast enkele bekende deelnemers van voorgaande jaren, zijn er nieuwe attracties en demonstraties. Het aanbod loopt uiteen van brocante, breiwerk, quilts en viltwerk , naar boekbinden, sieraden en houten speelgoed.

Om de inwendige mens niet te vergeten is er de befaamde Tea room, waarvan op veler verzoek, het terras is uitgebreid. Daar kunt u genieten van scones, carrot cake, chocolate cakes en nog veel meer eigengemaakte heerlijkheden. Buiten de Tearoom zijn onder andere de overheerlijke jams en chutneys, English pies, fudge en ice creams te vinden.

Muziek speelt een belangrijk rol van deze fair. De opening wordt opgeluisterd door doedelzakspelers in origineel kostuum en later treden de Morris Dancers op.

Houdt u van tuinen, maak dan en wandeling door de prachtige tuinen van kasteel Weldam, zeker de moeite waard.

De pittoreske, in cottage stijl gebouwde St. Mary’s kapel is de hele dag open voor bezichtiging. Hier wordt elke zondag om 10.30 uur een Engelstalige dienst wordt gehouden. Meer informatie is te verkrijgen in de Church kraam op het Fair terrein of na te lezen op de website http://www.anglicanchurchtwente.com/ De opbrengst van deze Fair wordt behalve aan St. Mary’s Church zelf, ook besteed aan goede doelen, d.w.z. geselecteerde projecten in binnen- en buitenland die door de Anglican Church Twente worden ondersteund. Meer info bij de Church-kraam.

Kasteel Weldam ligt aan de N824 tussen Goor en Diepenheim. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. De entreekosten bedragen Euro 7,00 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Met uw entreekaartje dingt u bovendien mee naar leuke prijzen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 7,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen