navigatie overslaan

Nightskate Twente in Hengelo

  • 06 - 7 september
  • 22:00- 00:00
  • Hengelo

Nightskate Twente in Hengelo

Stichting Nightskate Twente organiseert wederom haar traditionele nightskates. De eerste skatetocht zal vrijdag 10 mei om 20.00 uur vertrekken vanaf het stationsplein in Hengelo. Deelname is gratis en tijdens de pauze krijgen alle deelnemers van de organisatie een flesje water. Skeeleraars, inline-skaters en rolschaatsers uit heel Twente zijn van harte welkom om mee te doen.

De tochten die tijdens de nightskate worden geskatet zijn niet bedoeld als wedstrijd. Het is bovenal een gezellige afsluiting van de week. Zo wordt er geskatet in een rustig tempo waarin alle deelnemers zonder problemen mee kunnen komen. Bovendien rijdt er voor het geval dat het toch nog te snel gaat een bezemwagen mee.

Veiligheid

De nightskate wordt begeleid door een vaste groep vrijwillige verkeersregelaars. Samen zorgen die ervoor dat er veilig en met zo min mogelijk onderbrekingen kan worden geskatet. Daardoor gaat de nightskate niet alleen over fietspaden maar ook over grotere wegen waar normaal gesproken niet geskatet mag worden. Stichting Nightskate Twente adviseert om tijdens de nightskates een helm en pols-, knie- en elleboogbeschermers te dragen.

Data

De nightskates vinden elke vrijdag plaats, met uitzondering van vrijdag 7 juni (Nacht van Hengelo) en een korte zomerstop in augustus, tot en met 6 september. Deze zomerstop betekent dat er niet geskate wordt op: 9, 16 en 23 augustus.

Meer informatie en sfeerimpressies vindt je hier en op Facebook.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen