navigatie overslaan

Enterse Zomp 'Regt door Zee'

Varen en wandelen

  • 13 juli - 24 augustus
  • 09:30
  • € 11,00 - € 17,00
  • Rijssen

Over de Regge is heel veel te vertellen. Stap aan boord van de Enterse Zomp 'Regt door Zee' en beleef de Regge vanaf het water en vanaf de oever.

Een leuke wandel- en vaarexcursie? Kom Varen en Wandelen; een bijzondere Op Stap excursie van de Enterse Zomp in samenwerking met Landschap Overijssel. De combinatie van varen over de Regge van Rijssen naar Exoo via de nieuwe meanders en het terugwandelen geeft een prachtige kijk op dit deel van het Reggedal en is een bijzondere beleving van flora en fauna. Tijdens deze bijzondere Op Stap excursie bekijk je de Regge van twee kanten; van de oever en vanaf het water. De excursie start vanuit het haventje bij Pelmolen Ter Horst in Rijssen en duurt ongeveer 2,5 uur.

Wat ga je zien?

Onderweg op het water zijn bijzondere watervogels te zien, waaronder (als je geluk hebt) een prachtige ijsvogel die bij Exoo nestelt en op vissen aast. Langs de oevers en op het water vind je bijzondere flora, zoals de watergentiaan, de plomp, de kikkerbeet, watermunt en waterlelies. Tijdens de vaart vertelt één van de schippers over de historie van de Enterse Zomp. Aangekomen bij Exoo drink je een kop koffie of thee en wandel je met de groep langs de oostzijde van de Regge terug richting Pelmolen Ter Horst.

Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over wat er allemaal te zien en te ontdekken valt aan de bomen en planten die je tegenkomt. En opzij kijkend naar de Regge ervaar je een compleet andere beleving van de natuur in het Reggedal, nu vanaf de wal. Stevig schoeisel en enige lenigheid is hierbij wel wenselijk, omdat het modderig kan zijn.

Aanmelden Varen en Wandelen

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 11,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 17,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen