navigatie overslaan

actief

'OpStap' vogels kijken in het Wierdense Veld

  • 19 april - 6 juni
  • € 5,00
  • Nijverdal

Deze excursie van ongeveer drie uur is geschikt voor de beginnende vogelaar. Waar moet je naar luisteren en kijken om de overvloed aan geluiden van vogels te kunnen duiden? Onze gids leert je er alles over. De groepsgrootte is beperkt dus meld je snel aan.

Onder leiding van een gids wandel je ongeveer drie uur door het mooie waterrijke gebied het Wierdense Veld. Het genieten en herkennen van vogels staan centraal.

Wierdense Veld

Het Wierdense Veld is een natuurparel! Het is een hoogveenlandschap en dit landschap moet nat zijn. Hogere, drogere delen begroeit met heide wisselen af met de lagere, natte stukken waar veenmossen en hoogveenmossen groeien. Een bijzonder landschap waar specifieke planten en dieren leven die nergens anders kunnen leven. Het is een geliefde plek voor vogels. Je kunt denken aan zangvogels zoals o.a geelgors, boompieper en roodborsttapuit. Maar ook roofvogels als buizerd, havik, torenvalk en boomvalk worden regelmatig waargenomen. Bovendien kun je rekenen op enkele spechtensoorten. De afgelopen jaren hebben kraanvogels succesvol gebroed in dit gebied, hun trompetterende roep is onmiskenbaar. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op landschapoverijssel.nl

foto: Kraanvogel en Geelgros ©Mark Zekhuis

Wanneer

-
-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 5,00

Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Op de kaart

Meer leuke evenementen