navigatie overslaan

Op naar de sterren, en daar voorbij

Kom kijken bij de Sterrenwacht

  • 1 januari - 30 dec 2024
  • € 7,00
  • Nijverdal

De sterrenwacht zit in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. De locatie aan de rand van een prachtig en groot natuurgebied is ronduit uniek te noemen. Elke vrijdagavond en zaterdagmiddag is de sterrenwacht open voor publiek.

Programma Vrijdagavond

De avond wordt begonnen met een korte presentatie over een astronomisch onderwerp, gevolgd door een voorstelling in het planetarium.

Daarna volgt een rondleiding door de koepel van de Sterrenwacht. Er wordt uitleg gegeven over het instrumentarium. Wanneer het helder is kan met de telescopen naar de planeten, maan en de sterren worden gekeken.

Bezoek aan de radiotelescoop.

Belangrijke informatie Maximaal 20 bezoekers. Let op: de deur van de Sterrenwacht gaat om 19.45 hr. open, om veiligheidsreden wordt ze weer gesloten om 20.00 hr. dus kom op tijd!

Toegang uitsluitend via reservering via de website van de sterrenwacht.

Programma Zaterdagmiddag

Een presentatie in het planetarium. Een bezoek aan de koepel met uitleg over de telescopen. Observatie van de zon met het zonneobservatorium bij helder weer. Bezoek aan de radiotelescoop.

Belangrijke informatie Reservering via de website van de sterrenwacht. Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn kan alleen op de zaterdagmiddag ook bij inloop ter plekke worden betaald.

Groepen

Groepsreserveringen zijn mogelijk in overleg. In verband met onderhoud en de beperkte beschikbaarheid van onze vrijwilligers in de zomervakantieperiode zijn er helaas geen groepsreserveringen mogelijk in JULI en AUGUSTUS.

Wanneer

1 jan - 30 dec 2024
  • elke vrijdag: uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 7,00

Vrijdagavond
Volwassenen (va 14j): €7,-
Jeugd (6j t/m 13j): €3,50
Kleuters (t/m 5j): gratis

Zaterdagmiddag
Volwassenen (va 14j): €5,-
Jeugd (6j t/m 13j): €2,50
Kleuters (t/m 5j): gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen