Tour 2013 -  Asperge Familie Uitje

Tour 2013 - Asperge Familie Uitje

In het officiële aspergeseizoen vanaf de 2e donderdag van april tot en met Sint Jan kunnen zowel Twentenaren als toeristen 10 weken lang gaan genieten van vele activiteiten met asperges uit Twente.

De organisatie is in handen van JR Wijn en Spijs in Delden. De activiteiten variëren van proeverijen lunches, diners streekmarkten en boerderij bezoek.

Asperge Familie Uitje t/m 22 juni. Wijngaard Hof van Twente + Slaghekke, Bentelo. Alleen op reservering mogelijk.

Ontvangst en lezing op de aspergeboerderij van Gerrit & Emilie Slaghekke. Een uur lang maakt u kennis met het telen van het "witte goud" op koude grond en aansluitend wandelt u door het Twentse landschap naar de Wijngaard Hof van Twente. Hier wordt u door ons aan een lange tafel tegen de wijngaard ontvangen voor een 3-gangen middagproeverij danwel een 4-gangen avondproeverij van asperges die voor u een dag eerder gestoken zijn door Gerrit Slaghekke zelf. Tijdens de proeverij zult u nader kennis maken met Roelof en Ilse Visscher, de wijngaard, de wijnmakerij en natuurlijk de wijnkelder. Iedere zaterdagmiddag 12.00-15.00 uur en zaterdagavond 17.00-21.00 uur.