navigatie overslaan

Een eigen handschrift in "en plein air": warm realistisch versus pasteus uitbundig!

Nazomer-expositie Galerie Tolg'Art

  • 29 augustus - 5 okt 2019
  • gratis

Expositie van de stadsgezichten en landschappen van Christiaan Afman en Sonja Brussen. Verder natuurlijk gevormde bronzen objecten van Evert van Fucht.

De vernissage vindt plaats op 31 augustus om 14:00 uur. Voor de muzikale omlijsting zorgt singer-songwriter en bluesgitarist Henk Schipdam (ook bekend als LT Shiprock). Gerrit Dannenberg, directeur van het Rijssens Museum, zal het nieuwe expositie-seizoen van galerie Tolg'Art openen.

Warm-realistisch

Christiaan Afman (Haren 1970) zit het schilderen en tekenen in het bloed. In 1993 voltooide hij zijn opleiding in Groningen als illustrator en in 1995 als eerstegraads docent tekenen en schilderen. Afman woont en werkt in Groningen. De stijl van Afman is warm en realistisch. Hij schildert stadsgezichten en landschappen waarin de waardering voor de traditionele schilderkunst merkbaar is. Toch vindt hij zijn werk niet traditioneel. “Het doek is een slagveld; ik spat, veeg, schuur, kras en verwonder me.” Soms komt ook de kwast in actie. Vaak werkt hij in de schemer en zet hij het hedendaagse stadsleven in een bijzonder licht.

Uitbundig

Sonja Brussen (Gaanderen 1974) is een outdoor girl. De natuur fascineert haar. Haar docenten motiveerden haar om zich steeds te vernieuwen. Sinds 1998 werkt zij als professioneel kunstenaar vanuit Lochem in de Achterhoek. Het liefst schildert ze buiten en naar waarneming. Haar toets is uitbundig en het publiek weet haar te vinden. Vooraanstaande galerieën hebben haar graag in huis. Haar buitenbeelden komen aangenaam binnen. Ze zet de kijkers middenin een werkelijkheid waar ze graag willen zijn.

Contrasten

Evert van Fucht (Beverwijk 1939) maakt bronzen beelden. Een autodidact die woont en werkt in Noord-Oost-Nederland. Fucht maakt vrij werk, maar ook beelden in opdracht. Hij ziet de schepping in al haar facetten, verwondert zich en doet nieuwe ideeën op. Van brons laat hij natuurlijke vormen ontstaan die geen kopieën van de werkelijkheid zijn. Fucht brengt groeikracht, schoonheid en verval tot uitdrukking door stollen, buigen, smeden en lassen. Door te patineren brengt hij op kleur en laat door slijpen en polijsten bijzondere en verrassende contrasten zien.

Wanneer

29 aug - 5 okt 2019
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke laatste zondag van de maand: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Meer leuke evenementen