Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Men Marathon Hellendoorn

Uit het hele land en Duitsland en zelfs uit Zweden komen ruim 100 deelnemers naar Hippisch Centrum ’t Oale Spoor te Hellendoorn om deel te nemen aan de jaarlijkse Menmarathon Hellendoorn, georganiseerd door Menclub Helderse Voerluu.

Het betreft een samengestelde menwedstrijd, waar zowel paarden als pony’s aan meedoen in enkel- dubbel- vier- of langspan . De eerste dag is er dressuur en vaardigheid. Deze twee onderdelen worden zaterdag gereden op het terrein rond het Oale Spoor. Er zal tevens meegedaan worden door menners met een lichamelijke beperking, dit zijn de zogeheten Paramenners. Een van hen komt helemaal uit Zweden om in Hellendoorn mee te kunnen doen. De KNHS heeft de wedstrijd in Hellendoorn weer aangewezen als Men Trofee Wedstrijd voor de paramenners. De best presterende paramenner over een aantal wedstrijden, krijgt de trofee die jaarlijks wordt uitgereikt.

De dressuur- en vaardigheidsproeven beginnen zaterdag om 9.00 uur en duren tot ongeveer 17.30 uur.

Zondag:
Het derde onderdeel, de spectaculaire menmarathon begint zondag om 9.00 uur. De laatste deelnemer wordt om ongeveer 16.00 uur in het hindernissentraject verwacht. Nadat de combinaties een wegparcours hebben afgelegd door de prachtige omgeving van Hellendoorn moeten zij op het terrein van het Oale Spoor zes hindernissen rijden in een zo snel mogelijke tijd . De parcoursbouwer dit jaar is Ben Steenblik, die ook verantwoordelijk is voor het parcours van de vaardigheid.
De marathon is vergelijkbaar met de cross country die we kennen van Boekelo. De toeschouwers kunnen hun favoriete mencombinatie bij de hindernissen lopend op de voet volgen. De hindernissen en het terrein zijn aangekleed door een decoratiegroep. In totaal zijn er die dagen 100 vrijwilligers in actie die met zijn allen zorgen voor een goed verloop van de wedstrijd. Via een geluidsinstallatie kunnen bezoekers de verrichtingen van de menners volgen. Rond 16.30 uur is er een hondenshow van de groep Happy Tails, onder leiding van Karen Mulders. Honden spelen in een show met onder andere fly ball.

Op het terrein rond het Oale Spoor zijn er voor de kinderen springkastelen, knuffeldieren en is er ponyrijden. Voor alle toeschouwers is er een gezellig strodorp waar men kan genieten van een hapje en een drankje.

Wanneer

  • -
  • -

Locatie

Manege 't Oale Spoor

Adres
Pastoor Rientjesstraat 85, 7447 GG Hellendoorn