Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

VVV-Vogelspottoer “De vogels van het Lutterzand”

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 september 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Op zaterdagmorgen 30 juni is er een vogelspottoer door de prachtige natuur van het Lutterzand, een wandeling van ongeveer 4.5 kilometer.

De wandeling voert langs de slingerende Dinkel met zijn steilwanden, door naaldbossen, zandverstuivingen en langs heidevelden. Tijdens deze tocht die onder leiding staat van zeer ervaren vogelkenners van Vogelwerkgroep Losser, hebben we grote kans op ontmoetingen met interessante vogelsoorten als ijsvogel, grote gele kwikstaart, allerlei spechten- en mezensoorten, boomleeuwerik, fluiter, roodborsttapuit, goudvink, raaf en kruisbek.

Het beginpunt is op de parkeerplaats van het Paviljoen aan de Lutterzandweg 12 en de wandeling begint om 08.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Stevig schoeisel en een verrekijker zijn aanbevolen.

Aanmelding voor deze wandeling kan alleen via de VVV-Losser: telefoonnummer 053-5362013.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Deelnameprijs

Locatie

Restaurant Paviljoen Lutterzand

Adres
Lutterzandweg 12, 7587 LH De Lutte
Telefoon
0541-551386
E-mail
Website
www.lutterzand.nl

Tip je vrienden

facebook twitter