Honing en Bijen

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Deze week staat het thema honing en bijen centraal bij de Wendezoele. In samenwerking met de imkers van de moestuin van Twickel wordt de voorjaarshoning geslingerd en in potjes verwerkt.

De imkers laten zien hoe de honing uit de raten wordt verwijderd en demonstreren hoe de honing wordt geslingerd. Ook vertellen ze de bezoekers over de bijenvolken en het belang van bijen voor de natuur. De Wendezoele biedt hiermee niet alleen een interessante, maar ook een heerlijke beleving, want proeven mag! De vers geslingerde honing is te koop. Voor de kinderen is er een kleurplaat met allerlei weetjes over honing en bijen.

De imkers starten elke middag om 14.00 uur tot ca. 16.30 uur.

Over Museumboerderij Wendezoele
Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu.

Of bekijk de website www.wendezoele.nl/

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 1,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 4,00 Entreeprijs Volwassenen

Kinderen tot 4 jaar zijn gratis.

Locatie

Museum- en expositieboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl/
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter