Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Voorstelling Koning van het Grasland

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 september 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Toneelgroep Jan Vos keert terug naar Diepenheim met een nieuwe ‘voorstelling bij de boer’ na het grote succes van de voorstelling ‘Mansholt’ in 2016. Eind juni en begin juli spelen o.a. Helmert Woudenberg, Trudi Klever, Marcel Faber en Joop Wittermans in de voorstelling Koning van het Grasland op landgoed het Nijenhuis. De Heerlijckheid Diepenheim biedt voorafgaand aan de voorstelling een maaltijd of lunch (op zondag) met wandeling over het landgoed aan.

Koning van het Grasland
Koning van het Grasland speelt zich af in 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij…
Op een speciaal voor Koning van het Grasland gebouwde overdekte tribune neemt het publiek plaats om in de weilanden te kijken naar het gevecht tussen Anke en Hessel.

Maaltijd en wandeling landgoed het Nijenhuis
De Heerlijckheid Diepenheim verzorgt een maaltijd bij de werkplaats van het landgoed Nijenhuis voorafgaand aan de voorstelling. Graaf Just Schimmelpenninck verzorgt na de maaltijd een informatieve en mooie wandeling over het landgoed van het Nijenhuis waarna aansluitend de voorstelling wordt gespeeld. De maaltijd met wandeling is los te koop, maar er is beperkt plaats! De maaltijd met aansluitend de wandeling start om 17.30 uur. De aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur. De maaltijd en wandeling kosten samen ook € 22,50. Op de beide zondagen wordt er een lunch geserveerd. De lunch met aansluitend de wandeling start om 12.00 uur. De aanvang van de voorstelling is om 15.00 uur. De lunch en wandeling kosten samen € 15,-.

Thema-avonden
De Heerlijckheid Diepenheim organiseert twee interactieve thema-avonden rondom de voorstelling Koning van het Grasland. Op dinsdag 26 juni vindt er een verdiepingsavond plaats en dinsdag 3 juli een discussieavond. De avonden vinden plaats op de tribune van Toneelgroep Jan Vos op Landgoed Nijenhuis en beide avonden is Theo Hakkert de gastheer. De avonden zijn gratis toegankelijk, maar je kunt als bezoeker na afloop een vrije gift geven. Wegens beperkte capaciteit is reserveren gewenst. Dit kan door een mail te sturen naar info@diepenheim.nl. Beiden avonden vangen om 20.00 uur aan.

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos brengt toneel op locatie, over mensen die proberen te leven en te overleven in een sterk veranderende wereld. Ze tonen de complexe werkelijkheid van individuele mensen die schuilgaat achter statistieken, rapporten, beleidsvoornemens en krantenkoppen. Haar voorstellingen spelen op locaties die passen bij de gekozen thematiek. De verhalen worden midden in de realiteit geplaatst en daarmee bereikt toneelgroep Jan Vos de mensen waar het in hun werk om draait. Lees meer op: Toneelgroep Jan Vos

Kaartverkoop
De kaartverkoop is gestart op dinsdag 3 april.

Programma

Of bekijk de website www.diepenheim.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 22,50 Entreeprijs

Locatie

Huis Nijenhuis

Adres
Nijenhuizerlaan, 7478PA Diepenheim
Website
www.nijenhuisenwesterflier.nl/
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter