Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Excursies Staatsbosbeheer

Op een aantal dinsdagavonden 3, 10, 17 en 24 juli zijn er excursies langs bronnen en beken; een tocht door het hart van het Springendal o.l.v de boswachter.

Wanneer
Dinsdagavond 3 juli Historie
Dinsdagavond 10 juli Essen en akkers
Dinsdagavond 17 juli Essen en akkers
Dinsdagavond 24 juli Bronnen en beken

18.45 inloop, 19.00 uur vertrek.

Een natuurgids van Staatsbosbeheer u mee door het hart van het Springendal.

Het Springendal staat bekend om haar kabbelende beekjes met glashelder water en romantische bronvijvers. De bronnen en de beken zijn het hart van het Springendal; want dankzij het zuivere water uit de vele bronnen en de Springendalsebeek, komen er bijzondere planten in het natuurgebied voor en vormt het een leefgebied voor de zeldzame beekprik, een geheimzinnig ‘visje’ met een nog geheimzinniger leven.

Tip van de boswachter: trek een lange broek en stevige schoenen aan, want we lopen ook buiten de paden. Vergeet ook uw verrekijker niet, de kans een ree te spotten is aanwezig!

We starten om 19.00 uur, maar kom op tijd, want vooraf kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, thee of ranja van Twentsch Geluk.
Opgave is niet nodig.

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs
  • gratis Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Inclusief koffie, thee en ranja.

Locatie

Parkeerplaats Brandtoren

Adres
Brandtorenweg op de kruising de Hooidijk en Brandtorenweg (S-bocht),