Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Almelose Ruiterdagen

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 september 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Op vrijdag 15 juni start in Almelo voor de 52e editie van de Almelose Ruiterdagen. Van vrijdag 15 juni tot en met zondag 24 juni.

PONY’S - Van 15 t/m 17 juni worden de ponywedstrijden gehouden en dat is een vol programma op het gebied van springen en dressuur. En de prijzen liegen er niet om. Bij de finales zijn hele mooie ereprijzen te behalen waarbij wij dit jaar het prijzengeld in de finales flink om hoog hebben gegooid. Op zondag 17 juni zal de Little Trial Jumping Almelo plaatsvinden. Een spectaculaire rit over meer dan 20 natuurhindernissen, wallen en sloten. Prachtig voor de deelnemers maar zeker zo mooi voor de toeschouwers.

PAARDEN - Op maandag 18 juni wordt er om 12.00 uur gestart bij de paarden dressuur. De springpaarden hebben dan nog een dagje rust want die komen vanaf dinsdag 19 juni aan bod. Vanaf dinsdag gaat het sowieso helemaal los. Vanaf ’s morgens half 9 tot ’s avonds half 11 wordt er dagelijks dressuur gereden en gesprongen.

Het weekend is zoals gebruikelijk voor de belangrijkste finales gereserveerd. Op zaterdag wordt voor de springruiters de Grote Prijs van Almelo verreden op het niveau Z en ZZ. Daarbij zijn onze sponsoren en diverse mensen vanuit de Almelose burgerij aanwezig. Aansluitend kijken wij naar de Kür bij Kunstlicht, een prachtige wedstrijd op het hoogste dressuur niveau wat de Ruiterdagen biedt. Echt een spectaculair onderdeel van de Almelose Ruiterdagen.

Op zondag 24 juni ronden wij het 10 daags evenement af heel veel spring- en dressuurfinales met als klap op de vuurpijl de nieuwe Bolk Trial Jumping van Almelo. Deze speciaal voor de Almelose Ruiterdagen ontwikkelde derby door parcoursbouwer Jos Brinkman is wederom adembenemend en zal hoge ogen gooien bij ruiters en publiek.

Natuurlijk is er ook genoeg aandacht voor de inwendige mens en op diverse locaties op het terrein staan ook stand waarin u even lekker ontspannen kunt shoppen. Dit jaar een record aan stands met diverse producten en dit jaar kunt u ook kennis maken met onze food Street bestaande uit Delifrance Jan Knol, IJS & Zo en onze nieuwe huiscateraar Brood met Spelen.

Wanneer

Locatie

Twents Hippisch Centrum

Adres
Kolthofsingel, Almelo,

Tip je vrienden

facebook twitter