Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Noors kamerkoor Vox Humana zingt in de Plechelmus te Oldenzaal

Het ambitieuze kamerkoor geeft deze avond een concert dat zowel klassieke stukken als traditionele Noorse liederen bevat

Kamerkoor Vox Humana uit Oslo bezoekt deze avond de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal als onderdeel van hun tournee door Nederland deze zomer.

Vox Humana (est. 1989) is een kamerkoor uit Oslo, Noorwegen, en de zangers zijn studenten of oud-studenten. Het profiel van het koor is koorkunst in de breedste zin van het woord en ze houden ervan om heel verschillende muziekgenres te ontdekken. Ze zongen onder andere Schnittke's "Requiem", Pärt's "Stabat Mater", Britten's "A Ceremony of Carols", Scandinavische folklore, hedendaagse popmuziek, kinderliedjes en renaissance-madrigalen. Naast het maken van geweldige muziek, zijn ze er trots op een sociale groep te zijn, die plezier en vriendschap waardeert. Het koor bracht zijn eerste CD, "Yuletide", uit in 2011. Hun volgende CD werd uitgebracht in het najaar van 2012, "Ømhetens tre" (Tree of Tenderness) - een oratorium voor koor en vier cello's van de Noorse componist Magnar Åm. Vox Humana gaat elk jaar op tournee en heeft Estland, Italië, Spanje, Jordanië, Duitsland, het VK, Slowakije, Polen en Zweden bezocht.

Dirigent Dag Jansson is artistiek leider en dirigent sinds 2006. Hij is gepromoveerd aan de Noorse Academie voor Muziek. Zijn proefschrift, "Musical leadership: The choral conductor as sensemaker and liberator" was de eerste in Noorwegen die de rol van de koordirigent besprak.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Gratis toegang. Wel wordt een vrije gift voor de Plechelmusbasiliek zeer gewaardeerd.

Locatie

St. Plechelmusbasiliek

Adres
St. Plechelmusplein, 7571EG Oldenzaal
Website
www.plechelmusbasiliek.nl