Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Midwinterhoornblazen op De Sprengenberg

Een lekkere winterwandeling op De Sprengenberg met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond.

Dat kan op zondag 2 december en zondag 6 januari vanaf Erve De Pas in Haarle. De Haarlese Midwinterhoorngroep laat van 14.00 tot 16.00 uur van zich horen.

Midwinterhoornblazen
Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in deze periode volop op de hoorn geblazen. Het is een inspannende kunst, waarbij een paar goede longen van groot belang is, maar ook de hoorn moet van goede kwaliteit zijn. Voor het maken van een midwinterhoorn wordt het hout van een kromme elzen-, berken- of wilgenstam gebruikt. De stammen die vanuit de slootkant naar boven zijn gegroeid en daardoor van onderen een natuurlijke kromming hebben, zijn het meest geschikt.

Van blazer naar blazer
Vanaf Erve De Pas loop je zelf van blazer naar blazer. Op 2 december is er een korte route, van 2 kilometer uitgezet en op 6 januari een langere route van ongeveer 6 kilometer. Bij Erve De Pas brandt het vuur om je op te warmen en om popcorn te poffen. In de Informatieschuur kun je zien hoe een hoorn gemaakt wordt en misschien mag je zelf wel even blazen…

Wanneer

Locatie

Informatieschuur Erve de Pas

Adres
Molenweg 2, 7448RE Haarle (Hellendoorn)