Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Winterrit met de Stoomtrein

Vanaf het moment dat je een treinkaartje koopt stap je in een stukje spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven.

Een eersteklas uit!

Tussen kerst en oud & nieuw organiseert Museum Buurtspoorweg wederom haar traditionele winterritten. Maar liefst vier dagen lang rijden de stoomtreinen drie keer per dag tussen Haaksbergen en Boekelo.

Warm en knus

Gezellige muziek, sfeervolle vuurkorven, warme chocolademelk en met een beetje geluk zelfs sneeuw. Het ideale decor voor het maken van een authentieke rit met de stoomtrein. Koud hoef je het niet te hebben, binnen in de Goederenloods brandt de kachel en alle rijtuigen worden aangenaam verwarmd. Tijdens de winterritten ook heerlijke winterse versnaperingen onderweg: oer Hollandse snert, warme chocolademelk of een traditionele oliebol.

Station activiteiten

Op deze rijdagen is het museum in Haaksbergen en de loods in Boekelo geopend voor een kijkje. Er valt van alles te zien! Bekijk bijvoorbeeld de locomotievenloods en de werkplaats in Haaksbergen en ontdek hoe het historisch materieel onderhouden wordt. Of bezoek de bijzondere modelbaan Zuiderspoor in Boekelo. Deze baan is een historische weergave van de stations(omgeving) Enschede-Zuid en Broekheurne, het spoortraject dat van 1903 tot 1975 lag tussen Enschede en de Duitse Grens. Voor kinderen is er een leuke speurtocht, zij kunnen met Jack de stationskat op pad om de boeiende geheimen van het lokaalspoor te ontdekken en beleven.

Station Haaksbergen is open van 10.00 tot 17.00 uur. Station Boekelo van 10.30 tot 16.30 uur.

Tickets

Tickets voor een winterrit met de stoomtrein zijn online via www.museumbuurtspoorweg.nl te boeken.

Of bekijk de website www.touristserver.nl/file/1373/Folder-2018_Museum-Buurtspoorweg-dagje-uit%28nl%29.pdf

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Locatie

Museum Buurtspoorweg

Adres
Stationsstraat 3, 7481JA Haaksbergen
Telefoon
053-5721516
E-mail
Website
www.museumbuurtspoorweg.nl

Tip je vrienden

facebook twitter