navigatie overslaan

theater

Grote allegorische optocht Goor

  • 30 jun 2019
  • gratis

In volle glorie trekt op de zondag van het Goorse School- & Volksfeest de grote allegorische optocht weer door de straten van Goor. Praalwagens, loopgroepen en als afsluiting de Goorsche Biertent Rellie.

Het Goorse School- en Volksfeest kent traditioneel het hoogtepunt op de zondag: de grote allegorische optocht! Ieder jaar komen vele tienduizenden mensen kijken.

Het thema is dit jaar “de omgekeerde wereld”. Dit onderwerp wordt op verschillende manieren in de optocht duidelijk gemaakt. Maar liefst 14 praalwagens, 1 kleine wagen, 3 grote groepen 3 kleine groepen nemen deel.

Wagenbouwgroep Kump wa Good is met een grote omgekeerde zeilboot op de wagen te zien, Kom d'r ma Op heeft een bijzondere wagen gemaakt, die op geheel eigen wijze de Amerikaanse serie Baywatch uitbeeldt. Ook zijn er nieuwe optochtdeelnemers zoals V(oo)ruit, De Struuk'n Duukers, die zich ook op een wonderlijke manier hebben gewijd aan het thema.

Stemmen
Net als vorig jaar kan het publiek de stem uitbrengen via de speciale Schoolfeest-app, die gratis te downloaden is. Ga daarvoor naar de Appstore op je smartphone. Invullen van de publieksprijs op de kaart, die aan het begin van de Optocht uitgedeeld wordt kan ook nog steeds. Neem wel een pen of stift mee.

Muziekkorpsen
Ook is er veel aandacht voor muziekkorpsen. Dit jaar gaan Euroband Rotterdam en het Franse korps La Vaillante uit Saint Quentin voorop. Lokale en regionale korpsen ontbreken natuurlijk ook niet.

Goorse Rellie, spetterend slotstuk
Het spetterende slotstuk van de optocht komt dit jaar vanuit de Goorse Rellie. Die groep heeft haar eigen thema zwart-wit, en komt met de meest fantastische creaties in de Optocht.

Alle praalwagens zijn gebouwd in de speciale Loodsen, eigendom van het Schoolfeest. Vanaf 30 maart is met man en macht gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. De Grote- en Kleine Groepen bouwen veelal thuis.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen