navigatie overslaan

Open Tuinen Weekend 2019

  • 15 - 16 jun 2019
  • 10:00- 17:00
  • gratis

Het jaarlijkse Open Tuinenweekend van Groei en Bloei afdeling Almelo en omstreken, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 juni.

In 2019 doet de afdeling Almelo e.o. van Groei & Bloei tegelijk mee met het landelijke Open Tuinen Weekend dat zal plaatsvinden op 15 en 16 juni.

De Open Tuinen Commissie heeft dit jaar ieder die graag mee wil doen de kans geboden om inderdaad ook hun tuinhek open te stellen. Omdat ons rayon groot is, probeerden we het liefst tuinen bij elkaar in de buurt te concentreren. Daar zijn we dus vanaf gestapt.

Ieder in het gebied van Twenterand tot Bornerbroek en van Wierden tot Vasse kon zich dit jaar voor deelname aanmelden.

Maar liefst 13 liefhebbers zetten dit jaar hun tuinhek voor u open.

De deelnemers in Almelo zijn:
Volkstuin t’Landje van Ab Olden, gelegen in de Windmolenbroek te Almelo
Ingang locatie aan de Condor 50, grenzend aan het Twentekanaal. Wat is zoal te zien: Fruitbomen, Bloemen en Klein fruit (Bramen, Blauwe-, Zwarte- en Kruisbessen). Ook een enkele tuin met Pompoenen en Kalebassen. Alles wordt met liefde gekweekt, verzorgd en onderhouden.

Jan Schipper, Adastraat 33, Almelo.
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een stadstuin. De woning zelf dateert uit 1896. De tuin wordt door Wietse van Baaren mooi in stand gehouden. De tuin is gevuld met azalia’s, rododendrons, varens, buxushaagjes (vorig jaar nog met de buxus mot), diverse rozenhagen en verschillende kleurige hortensia's, alom de tuin is veelal kleurig gedurende een groot deel van het jaar. In het verleden was er ook een vijver en de daarbij behorende stenen opstelling voor een watervalletje, wordt nu voor planten gebruikt. Ook staat er een boerenjasmijn, een hulst en bij de leilinden ook nog een jonge appelboom. Ook is er plek voor struiken zoals een clematis en er staan een drietal stenen sculpturen. En zijn een drietal zitjes in de tuin, die op zich niet groter zijn dan 135 m2.
Hoe te bereiken? Via het achterpad achter de huizen die aan de zuidzijde van de Adastraat staan. Dit achterpad is bereikbaar via het doodlopende stukje van de Poulinkstraat. Ga bij bordje op groene schutting met opschrift nr 33 door de poort.

Mini Eshuis, Reviuslaan 12, Almelo.
Een heerlijke stadstuin, ter grootte van 800 m2, in de prettige woonwijk de Hofkamp. Deze tuin heeft voor elk moment van de dag en voor elk jaargetijde een passend terras, waarvan meerdere overdekt zijn en zicht bieden op de vijver. Veel waterplanten en natuurlijke verversing van het water zorgen voor een goede balans in de vijver. De tuin biedt veel doorkijkjes en kunstzinnige verrassingen. Een grote sequoia zorgt voor een droge hoek en de houtwal voor veel schaduw, steeds is de eigenaar weer op zoek naar de meest geschikte beplanting. De borders bieden een grote verscheidenheid aan vaste planten en struiken, hierdoor kan de eigenaar uitleven met het schikken van boeketten. Aan de straatzijde zorgt een grote berberis-heg voor de nodige intimiteit en de achterzijde sluit aan bij een gemeentelijke houtwal. Het genieten en werken in de tuin is mede door de aanwezigheid van vogels, vlinders en alles wat groeit en bloeit een groot genoegen!

Meer informatie over andere deelnemers en deze dag is te vinden op: https://almelo.groei.nl/index.php?id=87937

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen