Hanna van Hendrik

Hanna van Hendrik is een groots theaterspektakel. Uitgevoerd door acht acteurs, veertig figuranten, een vierkoppige live band, een zangkoor, tien ballerina’s, vier motorcrossers en zes koeien!

In 2019 was Hanna van Hendrik een groot succes. Meer dan 47.000 mensen beleefden het intieme leven van Hanna en haar gezin. Een verhaal over hechte familiebanden, angst, veranderingen, liefde en bevrijding.

Op Vliegveld Twenthe verrijst een decor zoals nog nooit eerder gezien in Nederland, waar je gedurende drie seizoenen onderdeel bent van het leven van boerin Hanna en haar familie.

Je volgt haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig, overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in 1971 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Door het naderende afscheid van de boerderij komt het verleden van Hanna tot leven. Je bent getuige op haar bruiloft met de vreemdeling Hendrik, schuiven aan in de boerderij waar de kinderen worden geboren en nieuwe landbouwmachines worden gekocht. Je zit vooraan als Hanna wordt benoemd tot woordvoerster voor de protesterende boeren. Je deelt Hanna’s verdriet als haar grote liefde Hendrik verongelukt en lopen mee achter de kist. En je staat naast haar als ze uiteindelijk de boerderij moet verkopen en de koeien in veewagens worden geladen en uit het zicht verdwijnen. Een afscheid dat niemand onberoerd laat, maar ook een nieuw begin is.

Beeldmateriaal: Annemieke van der Togt & Roy Beusker.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 60,00 Entreeprijs

Locatie

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Adres
Vliegveldweg 345, 7524PT
Website
hannavanhendrik.nl/
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.

Tip je vrienden

facebook twitter